25N. Dia internacional de l'eliminació de la violència contra les dones

cartell 300x300 web

Les cançons com a eina contra la violència de gènere

Amb motiu de la commemoració del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, l`STEI Intersindical ha preparat aquest material per a tots els centres educatius de les Illes Balears.

En aquesta pàgina podreu trobar els enllaços a diversos materials.

Trobareu l’enllaç a una Playlist, 25N Escolta-ho amb lila, amb cançons relacionades amb la violència contra les dones. Una tria acurada de cançons per gaudir i reflexionar.

I per altra banda, també trobareu l’enllaç a una Situació d’aprenentatge per treballar des de l’àrea d’educació artística i transversalment amb les àrees de llengua catalana i llengua castellana. Una proposta per treballar a partir de cançons relacionades amb la violència contra les dones.

L’alumnat i la societat en general escolta música gairebé cada dia, i com més grans, més importància té compartir amb les companyes i els companys els gustos musicals, així com també explorar noves propostes.

Una cançó implica treballar aspectes com la intel·ligència lingüística, amb l’anàlisi de la lletra; la intel·ligència musical, a través de la música; i d’altres com la creativitat, l’intercanvi d’opinions, el respecte a les idees alienes, la reflexió... En definitiva, l’educació emocional.

La violència contra les dones és una de les xacres més greus de la societat actual i no podem permetre que aquest fet es normalitzi. També és preocupant que una part de l’alumnat sigui cada vegada més poc sensible a aquesta situació i, fins i tot, reprodueixi actituds clarament masclistes amb les companyes i les parelles.

L’STEI Intersindical considera molt adequat que, a través d’un mitjà tan proper a la joventut com la música, es faci una reflexió crítica sobre aspectes relacionats amb la violència contra les dones que, molt sovint, ens passen per alt.

Us convidam a emprar el material que us feim arribar per a fomentar la reflexió personal i col·lectiva, amb el desig de potenciar la participació i el debat entre iguals.

Per uns espais educatius i una societat sense cap tipus de violència contra les dones


Des de l’STEI Intersindical donam les gràcies a la companya Ester López Vidal, del CEIP Son Ferriol, pel disseny de la situació d’aprenentatge.