General

L’STEI Intersindical denuncia que el Govern abandona l’escola pública i aposta per la privatització

La disposició addicional primera del Decret llei 3/2024 és del tot inadmissible

L’STEI Intersindical expressa el rebuig absolut a la disposició addicional primera del Decret llei 3/24 de mesures urgents on diu que el Consell de Govern “pot declarar com a inversió ďinterès autonômic Ies actuacions de millora o ampliació de centres educatius privats sostinguts amb fons públics, en les condicions que determini, per la seva especial rellevància per al desenvolupament econòmic i social de Ies Illes, quan raons ďinterès públic ho aconsellin, amb la finalitat ďatendre la demanda creixent ďescolarització i de serveis educatius”.

Llegeix més...

L’STEI Intersindical dona suport a la vaga de l’ensenyament del País Valencià de dia 23 de maig

Les Illes pateixen les mateixes polítiques de privatització i atacs envers el català

supor vaga valL’STEI Intersindical s’afegeix a les mostres de suport a la vaga que convoca la Plataforma per l’ensenyament públic integrada, entre d'altres organitzacions, per l'STEPV, UGT, FAMPA València, Escola Valenciana CGT, CCOO Educació, SEPC, BEA i Sindicats d’Estudiants.

Els punts de la plataforma reivindicativa fan referència a qüestions com la millora de les condicions laborals, la reversió de les retallades, una aposta clara pel foment del valencià i en contra de la seva minorització, i també la negativa al districte únic segregador.

A les Illes, el Govern del Partit Popular amb el suport de Vox també duu a terme polítiques semblants amb la proposta segregadora del Pla Pilot de Lliure Elecció de Llengua, la privatització i, per tant, l’enduriment de les condicions laborals de l’etapa 0-3 i els canvis en el Decret d’escolarització que fomentaran la segregació escolar.

L’STEI Intersindical serà present a la jornada de vaga en les mobilitzacions previstes a la ciutat de València i també fa arribar el suport d’una manera especial a les companyes i companys de l’STEPV i desitja que la jornada de vaga sigui tot un èxit de seguiment i mobilització per a revertir els atacs de Mazón a l’escola pública, el valencià i la cohesió social del País Valencià.

L’STEI Intersindical ha elaborat l’Auca del Pla Pilot

Ja l’ha començat a distribuir als centres docents de les Illes

 

plapilotL’STEI Intersindical ha dissenyat “L’auca del Pla Pilot”, un segon material després del que va titular “Auca de na Trepitja” en temps de José Ramón Bauzá i Joana Maria Camps, en plena lluita contra el TIL. Es veu que cada cop que el Partit Popular té responsabilitats al Govern de les Illes Balears duu a terme polítiques contra la llengua catalana a l’ensenyament i a molts altres àmbits.

L’auca del Pla Pilot ha comptat amb la tasca del dibuixant Pato Conde i els rodolins de Montserrat Nadal amb un total de quinze vinyetes i els versos corresponents. És una crítica àcida i en clau d’humor en contra de l’acord entre el PP i Vox d’engegar un Pla Pilot de lliure elecció de llengua segregador i sense cap fonament pedagògic amb l’únic objectiu d’arraconar el català d’un espai tan estratègic com l’escola i al qual s’hi volen destinar 60 milions d’euros, quan el sistema educatiu de les Illes té altres necessitats molt més prioritàries.

L’STEI Intersindical farà arribar l’auca als centres educatius de les Illes com una mostra més de denúncia d’un Pla que no té el suport de la comunitat educativa -de fet, el Consell Escolar de les Illes Balears n’ha demanat la retirada-, i reclama al conseller Antoni Vera que tingui present el resultat de l’enquesta del sindicat en què cap escola pública ha manifestat que s’hi volgués afegir.

Pàgina 1 de 95