L’STEI-i demana ques es mantinguin les llicències per a estudis

Respecte a la decissió presa per la Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, de revocar la concessió de llicències d’estudis i per a realitzar treballs de recerca, l’STEI-i manifesta el següent.

Les llicències d’estudi són un instrument per a la formació del professorat i tenen com a objectiu, segons s’especifica en la convocatòria, “La millora permanent del sistema educatiu a la nostra Comunitat Autònoma”.

Tenen la finalitat d’afavorir aquelles actuacions que permetin una participació activa del professorat i de la inspecció en la planificació de la seva formació, d’acord amb les necessitats del sistema educatiu, i s’han convocades oïdes les organitzacions sindicals i els sindicats més representatius a la Mesa Sectorial del dia 1 d’abril de 2011 i i una vegada informada la Comissió Autonómica de Formació Permanent del Professorat de les Illes Balears. N’hi ha de dos tipus.

Modalitat A): llicències per estudi retribuïdes, per realitzar estudis oficials de caràcter acadèmic i projectes de recerca educativa que responguin a les necessitats formatives relacionades amb les línies prioritàries establertes per la Conselleria d’Educació i Cultura, en la formació individual del professorat de les Illes Balears recollides al Pla de Formació Permanent del Professorat vigent i amb temes de cooperació educativa a l’estranger.

Modalitat B): llicències per estudi no retribuïdes, que tenguin en compte el desenvolupament personal de formació, qualificació o recerca del professorat i li facilitin el temps necessari, sense pèrdua de la seva situació laboral.

Per això, per tant, les llicències d’estudi són un instrument valuós per a la millora del sistema educatiu en general, de les quals, només 28 són retribuïdes i, d’aquestes, 11 són solament per a un quadrimestre. 

A hores d’ara la concessió d’aquestes llicències es troba en un estat molt avançat i amb els aspirants ja baremats.

Per tot això, l’STEI-i demana que es mantengui la concessió d’aquestes llicències per al curs 2011/12 i que s’iniciï el diàleg per a estudiar l’oferta dels cursos posteriors.