L’STEI Intersindical reclama un esforç addicional per incloure el màxim de places a les comissions de serveis

L’STEI Intersindical ha sol·licitat que s’augmenti al màxim el nombre de places per a l’adjudicació de les comissions de serveis, entre d’altres: increment de les places de la “brigada urgent” de substitucions i la seva conversió en vacants; programa Proa+; les noves places d’orientació educativa anunciades pel conseller recentment; amb les quotes per al proper curs elaborades a 23h al cos de mestres.

Per altra banda, encara calen alguns canvis en els motius pels quals es pot demanar una comissió de serveis. En aquest sentit el sindicat demana, com sempre, que el motiu de conciliació familiar ocupi el primer lloc en l’ordre a l’hora d’adjudicar les comissions de serveis per al curs 2024-25, i que es trobin els mecanismes per a resoldre els casos greus que queden al marge dels motius establerts. També ha sol•licitat que s’augmenti fins a 18 anys dels fills el termini d’edat per a demanar comissió i que es fixi l’edat de persona major de 55 anys.

El sindicat reclama que s’estudiï la possibilitat d’obrir un tràmit just abans de l’inici de curs amb l’adjudicació de les places disponibles en aquell moment, com a conseqüència de les excedències, jubilacions, etc.

L’objectiu ha de ser evitar al màxim que ningú es vegi forçat a haver d’anar a treballar a una altra illa, amb les dificultats de conciliació i de preu de l’habitatge que això suposa. Per aquest motiu cal que la Conselleria d’Educació tingui molta imaginació per a garantir un augment significatiu en el nombre de places que s’ofereixin.