28N Nou intent de la conselleria de coartar les mobilitzacions educatives

L'STEI Intersindical rebutja frontalment la carta enviada per la Conselleria als centres docents que participen a les activitats organitzades per les APIMAS, el dia 28 de novembre, en què fa responsable a la direcció del centre del seguiment de l’activitat i a més demana un informe amb les activitats desenvolupades, així com incidències, despeses ocasionades i si es donés el cas, trencaments i desperfectes. Fins ara, la Conselleria mai havia sol·licitat cap tipus d’informe per cap activitat realitzada als centres.

En un intent de coaccionar la llibertat d’expressió de la comunitat educativa, i de les associacions de pares i mares d’alumnes que en l’exercici de les seves funcions, tal  com es  recull al Decret 188/2003, de 28 de novembre, pel qual es regulen les associacions de pares i mares d’alumnes i les federacions i confederacions d’aquestes, en l’article 5 c),  entre d’altres, diu que una de les seves  finalitats és promoure la participació de pares i mares d’alumnes en la gestió del centre.

És del tot absurd per tant, que un escrit de la conselleria enviat per mail a tots els centres, contradiu un decret aprovat pel Govern Balear, signat pel Conseller Fiol i el President Jaume Matas i  publicat al BOIB.

L’STEI reclama a la conselleria que dediqui els seus esforços a arreglar els desperfectes  i trencaments que li pertoca i que pagui el deute pendent amb tots els centres, així com beques de menjador, programes de reutilització de llibres etc.. i a garantir un pressupost de 2013 digne i que garanteixi que no hi haurà més retalls en l’ensenyament públic.