Els centres docents públics de Mallorca es mobilitzen per fer front a les retallades

Amb aquest comunicat volem donar a conèixer a l'opinió pública les conclusions a les quals es va arribar a l’assemblea que el passat dia 5 de juny varen convocar de manera conjunta els sindicats STEI Intersindical, FETE-UGT, ANPE i FE-CCOO a l’IES Marratxí, per a tots els treballadors i treballadores de l'ensenyament públic de Mallorca, amb l'objectiu de valorar les accions realitzades i les propostes de noves accions, per al final d'aquest curs i inici del següent, davant les contínues retallades, el canvi de model lingüístic i el caos organitzatiu que es viu als centres.

Cal recordar que estan previstes assemblees a la resta d’illes la setmana del 11 al 16 de juny.

A l'assemblea varen participar nombrosos docents de diferents centres i de tots els cossos. Es va crear un interessant debat entre tots i totes les participants del qual podem extreure aquesta informació d'interès:

Una valoració positiva de la unitat d'acció de tots els sindicats i de la unitat d'acció de tota la comunitat educativa, entre docents, pares i mares i alumnat.

Una necessitat d'una major i millor coordinació de les accions entre tots els centres.

La necessitat de més mesures de lluita i que aquestes siguin més contundents. Es va obrir un debat en el qual es varen aportar moltes propostes que, un cop votades, es varen remetre als centres per a la seva ratificació.

La resposta ha estat àmplia i contundent, els i les docents han manifestat la seva voluntat d'aturar la política autonòmica que degrada l'ensenyament públic i estan disposats a lluitar.

Aquestes són les mesures que han obtingut un suport majoritari:

  • Difusió d’un manifest unitari. Se li pot donar suport des de cada centre com a claustre, assemblea de docents o individualment com a sotasignat.
  • Jornada reivindicativa i de protesta per a dia 20 de juny:
    • Casserolades i accions de protesta als diferents centres amb la lectura del manifest abans esmentat.
    • Concentració davant el Consolat de Mar, a les 11.00h, dels sindicats i de tots els i les docents que s’hi puguin sumar on es lliurarà el manifest.
    • Manifestació convocada per STEI Intersindical, FETE-UGT i CCOO a la plaça d'Espanya a les 19.00hores.
  • “Mallorca empaperada per l’ensenyament”. Penjada de cartells als centres on es donaran a conèixer les retallades els dies 18 i 19 de juny per tal que tots els centres tenguin el seu cartell per a la jornada de dia 20.
  • Petició de la dimissió del President del Govern, del Conseller d’Educació i de tot el seu equip.

Amb un suport inferior al 50%, però significatiu, s'han recollit les següents propostes:

  • Suspensió de les activitats extraescolars.
  • Signatura de les actes en paper.
  • Tancament als centres. Un de cada tres centres ha expressat el seu suport a aquesta mesura.

Els sindicats no convocaran vaga per a aquest final de curs, però això en cap cas això significa que no es produeixi un inici del curs 2012-2013 amb anormalitat acadèmica.