L'STEI-i denuncia la vergonyosa i indignant manera d'actuar de la Conselleria d'Educació i Cultura

Amb la publicació del Decret llei 5/2012 en el BOIB d’avui, l’actuació de la Conselleria que presideix Rafael Bosch frega els límits d’allò que hom podria considerar a la ratlla del cinisme i de la manca total de transparència i de respecte mínim dels àmbits de negociació que s’han de mantenir entre l’Administració educativa i els representants de les treballadores i els treballadors.

El que consideram més greu de tot plegat és que el Decret llei recull algunes mesures, molt lesives per als interessos del professorat, que no havien estat en cap moment ni comunicades als representants sindicals. Ni a la reunió que es va mantenir amb el conseller el propassat dia 10 de maig, ni a la Mesa Sectorial del passat 23 de maig es va fer esment d’algunes mesures que apareixen en el BOIB d’avui, que tampoc formaven part del Pla d’Equilibri Econòmic presentat dia 30 d’abril.

Entre les mesures més greus que en tot moment es varen ocultar als representants dels treballadors hi figura la suspensió del reconeixement dels sexennis fins a l’acabament del curs 2013-2014, o limitar l’extensió dels nomenaments de funcionaris interins fins al 30 de juny. Mesures que no apareixien esmentades en el Pla d’Equilibri i que tampoc han estat comunicades a cap mesa de negociació.

Davant la publicació d’aquest Decret llei, que capola d’una manera definitiva els escassos nivells de confiança que encara teníem envers la Conselleria d’Educació, que ha furtat el debat i els seus desitjos d’engegar mesures que toquen l’os dels principals drets laborals i retributius del professorat de les Illes Balears, sol·licitarem la convocatòria urgent d’una Mesa Sectorial perquè se’ns expliquin els motius de la posada en marxa d’aquestes noves mesures.

Des de l’STEI-i feim també una crida a la mobilització de tot el sector educatiu, al qual reclamam una assistència massiva a l’assemblea de professorat que es farà el proper dimarts dia 5 l’IES Marratxí a les 18 hores. Cal que els aturem els peus, des de la unitat i la fermesa de tots els ensenyants!

Retallades

Més informació