Es suspenen les proves d’accés als cicles de formació professional i els exàmens lliures a les illes

L’STEI-i denuncia la supressió de les proves d’accés als cicles de formació professional i que els estudiants d’FP a distància ja no es podran examinar a la nostra comunitat autònoma

L’STEI-i vol expressar el seu més profund desacord amb la mesura que vol aplicar la Conselleria d’Educació de suprimir les proves d’accés als Cicles Formatius de Grau Mitja i Superior del mes de setembre.

Això representa deixar persones fora dels sistema educatiu, representa deixar, durant tot un curs, futurs alumnes esperant que es tornin a convocar les proves d’accés de juny. Es tracta de gent que podria continuar amb els seus estudis, gent que podria formar-se professionalment i que vol rebre la formació i preparació  necessàries per  poder crear empreses i poder regenerar el malparat teixit industrial d’aquesta comunitat.  

Així mateix, des de l’STEI-i  volem manifestar la nostra disconformitat amb les mesures de supressió dels acords dels Cicles Formatius a distància amb l’Institut Obert de Catalunya. La Conselleria d’Educació pretén eliminar l’opció d’examinar-se presencialment a les diferents illes. Aquest alumnat es veurà obligat a traslladar-se a una altra comunitat per a la realització dels exàmens, amb tot el que aquest desplaçament comporta.

L’STEI-i vol denunciar la poca oferta formativa professional de què disposen les illes menors i de quina forma aquestes mesures perjudiquen greument a Menorca  i Pitiüses on l’oferta de Cicles Formatius presencial és molt reduïda.

Des de l’STEI-i exigim a l’administració educativa el replantejament de la implantació d’aquestes  mesures.