PROA, Cicles formatius, Reciclatge

L’STEI-i es reuneix amb el Director General d'Ordenació, Innovació i Formació Professional

Dimecres, 1 de febrer, l’STEI es va reunir amb Onofre Ferrer, Director General d'Ordenació, Innovació i Formació Professional, per denunciar les retallades patides en àmbits de la seva direcció general.

L’STEI-i ja va denunciar que aquests retalls afectaven a programes tan importants com el programa de reforç educatiu PROA, que s’ha vist eliminat.

L’STEI exigeix que les persones responsables d’aquests programes percebin les quanties corresponents a anys anteriors, encara pendents de cobrament ja que la Conselleria no sap precisar quan cobraran.

L’STEI-i ja va denunciar la manca de coordinació entre les distintes direccions generals de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats quan, en la MSE de dia 10 de gener la D.G. de Recursos Humans ens va assegurar la continuïtat del programa PROA i, al cap de 24 hores, la D. G. D’Innovació va donar a conèixer la seva supressió.

Aquesta direcció general, responsable també d’FP, va voler desmentir la supressió de distints cicles formatius.

Des de l’STEI-i es vol fer pales que aquestes afirmacions poc tenen a veure amb les informacions arribades des d’alguns centres educatius, que han estat informats de la reordenació dels estudis d’FP i la possible supressió d’alguns cicles formatius.

Per això, exigim la convocatòria urgent d’una Mesa Sectorial amb els responsables de Formació Professional, ja que aquestes mesures afecten directament les condiciones laborals del professorat i la qualitat del sistema educatiu.

Pel que fa al reciclatge  de català, continuam exigint la posada en marxa d’aquests cursos de formació per al professorat ja que és un requisit d’accés i de mobilitat dins els cossos docents.

De moment, s’ha aconseguit que la Conselleria es comprometi a la continuïtat del reciclatge i a la seva posada en marxa dins aquest mateix mes.

La UIB està disposada a gestionar els cursos sempre i quan la Conselleria posi per escrit la partida econòmica que té previst destinar-hi i que podria ser d’uns 45.000€.