L’STEI-i es reuneix amb el president del govern i el conseller d'educació.

L’STEI-i va mantenir una reunió amb el president del Govern, Francesc Antich, i amb el conseller d’Educació, Bartomeu Llinàs, el 18 de març. A continuació us feim un extracte dels punts que vàrem tractar. 
  1. El reconeixement del professorat com a motor de l’educació, per a qui demanam més proximitat i comunicació entre la Conselleria i els representants dels docents.
  2. Un canvi de model educatiu en consonància amb el nou model econòmic i social.
  3. El manteniment del pressupost d’educació, de les plantilles i dels sous malgrat la crisi.
  4. Aprofundiment en la política de construcció i millora de les infrastructures necessàries.
  5. Actuacions immediates en infrastructures a les Pitiüses per evitar el col·lapse de les escoles i els instituts i compromís ferm en l’acompliment de la planificació acordada.
  6. Revisió de l’oferta educativa d’FP a Mallorca, especialment a Menorca i a les Pitiüses. Creació d’un centre integrat d’FP a Menorca.
  7. Pròrroga del pacte d’estabilitat per a interins aconseguit per l’STEI-i.
  8. Implantació a Mallorca i Pitiüses del model laboral i retributiu de Menorca per als treballadors i treballadores de les escoletes 0-3.
  9. Repartiment equitatiu de l’alumnat nouvingut entre tots els centres sostinguts amb fons públics.
  10. Accés a la docència a centres concertats a través de llistes públiques que es regeixin pels criteris d’igualtat, mèrit, publicitat i capacitat.
  11. Suport a l’ensenyament en català, atenció a les demandes dels coordinadors lingüístics que l’STEI-i ha fet arribar a la Conselleria i manteniment de les classes presencials de llengua 1 i llengua 2 del reciclatge.
  12. Implicació de la conselleria de Sanitat en l’atenció dins els centres docents als alumnes amb necessitats mèdiques específiques (bombes d’insulina...) i la necessitat de millora de les condicions laborals dels ATEs.
  13. Trasllat del malestar del professorat de l’escola concertada davant la triple retallada salarial que ha sofert el col·lectiu de treballadors d’aquest sector. Revisió de les mesures de la retallada.

/cat/images/stories/epublic/logo.png   /cat/images/stories/epublic/foto.jpg