L’STEI-i proposarà mobilitzacions al plenari de la Junta de Personal Docent no Universitari

L'STEI-i va celebrar ahir dues assembles de professorat d’ensenyament públic, una a Mallorca i l’altra a les Pitiüses, on es varen analitzar la situació dels centres educatius, el sobreesforç que ha de fer el professorat per suplir totes les mancances que l’administració no li dóna i l’actuació de la conselleria d’educació. A la reunió l’STEI-i va informar al professorat assistent que la negociació ha tornat endarrere en molts aspectes. Amb la consellera Bàrbara Galmés s’havia arribat a fer un calendari de negociació amb els temes pendents de negociació de totes les direccions generals de la conselleria d’educació i amb el nou conseller Bartomeu Llinàs, el temes a negociar han quedat reduïts a la direcció general de personal docent i no hi ha un calendari concretat dels temes a tractar.  

Assistiren a l’assemblea mestres i professorat de diversos centres. De moment s’ha constituït aquesta assemblea de professorat i s’ha començat a crear una xarxa amb els docents que treballen als centres següents: EOI Calvià, EOI Palma, Escola Superior de Disseny, CEPA Amanecer, Conservatori professional de Musica i dansa, CEIP Son Serra, CEPA Francesc de Borja Moll, CEPA Llevant, IES Llucmajor, IES Son Pacs, IES Arxiduc, IES Joan M. Thomàs, IES Politècnic, IES Santa Margalida, IES Santa Maria d’Eivissa. Aquesta xarxa és oberta a la incorporació de nous membres, professorat d’altres centres de les Illes Balears. A Menorca se celebrarà una assemblea dia 4 de març.

La intenció d’aquesta assemblea és establir una xarxa semi presencial entre el professorat dels centres i l’STEI-i per analitzar conjuntament la situació educativa, per mantenir-se en contacte i per concretar accions i/o mobilitzacions davant la inactivitat de la conselleria d’educació per encarar d’una forma decidida i global els problemes que pateix l’educació a les nostres illes.

A l’Assemblea es va decidir que l’STEI-i convocaria la Plataforma per l’ensenyament públic i proposaria a la resta de sindicats presents a la Mesa Sectorial d’Educació una mobilització per tal de dur-la endavant des de la unitat sindical. Hi ha molts de temes a l’aire i l’educació, en un moment de crisi és molt important, el govern en ple ho diu però no es tradueix en fets. No es veu cap increment pressupostari, ni cap potenciació en temes de formació professional, de formació en centres d’adults, d’ampliació de places tant a adults com als centres on es fa formació professional, cap iniciativa per millorar aquestes infraestructures. Hi ha massa temes per concretar i massa poques actuacions. Precisament perquè vivim un moment de crisi econòmica és important que es concreti un impuls a l’educació dins el paquet de mesures per fer front a la crisi.