Reunió de la Junta de Personal Docent no Universitari amb la Consellera d'Educació

La Conselleria d’Educació i Cultura va convocar la permanent de la Junta de Personal Docent no Universitari de les Illes Balears (JPDnU) dia 12 de gener de 2009 després de la concentració que els seus membres realitzàrem davant la Conselleria dia 16 de desembre. Aquesta primera mobilització es va realitzar perquè la Junta no havia obtingut respostes a la seva proposta de negociació.

A la reunió hi assistiren la Consellera d’Educació i Cultura, el Secretari General Tècnic, el Director General de Personal Docent, el Director General de Planificació i Centres, la Directora General d’Administració, Ordenació i Inspecció, el Director General de Formació Professional, el Director General  d’Innovació i Formació del professorat i la Directora General d’Universitat, així com els representants de l’STEI-i, FETE-UGT, FE-CCOO i ANPE. Com a portaveu de tots els sindicats va parlar Biel Caldentey, President de la Junta de Personal i Secretari General de l’STEI-i.

Després d’un intercanvi d’opinions, comentaris i propostes entre la representació de la Junta i la Consellera i els seus Directors Generals, es va arribar a les següents conclusions:

  1. La Conselleria d’Educació assumia que el dret a la informació i a la negociació s’ha d’establir amb les organitzacions sindicals representatives del professorat i en el si de la Mesa Sectorial d’Educació.
  2. L’inici del procés de negociació de tots els punts contemplats a l’escrit de la JPDnU de 4 de desembre a la Mesa Sectorial d’Educació que es convocarà dia 26 de gener per establir el calendari i el cronograma d’aquest procés de negociació que duria a terme fins a finals de febrer.

Totes les organitzacions sindicals i la seva Junta de Personal Docent “avaluaran” el contingut d’aquest procés i en funció de la conformitat o disconformitat amb les propostes i compromissos que adquireixi la Conselleria actuarem en conseqüència. Per tant, dependrà de la voluntat i del contingut de la proposta d’acord, l’ajornament o no de les mobilitzacions.

No es va concretar per part de la Conselleria d’Educació cap aspecte dels temes reivindicats tot i que es van dissenyar les línees generals del que es tractarà:

  1. La presentació, per al seu anàlisi, d’un pla de millora de l’ensenyament públic.
  2. La negociació integral de tots els punts de dia 4 de desembre: tant els de caire econòmic –equiparació retributiva amb els funcionaris no docents, la incorporació a les pagues extres del complement específic de la comunitat autònoma...-, com els de caire laboral i organitzatiu –mapa escolar, desplegament de la llei d’adults, millora de les plantilles, augment de mediadors, orientadors i equips d’atenció primerenca, cobrament de tutories, personal d’administració i serveis, permisos i llicències...

Pel que fa a l’avaluació no es va lliurar cap document tan sols la Direcció General d’Administració, Ordenació i Inspecció Educativa va indicar, un cop acabada la reunió, que seria un document senzill i recolliria bàsicament el que es fa als centres per part del professorat.

Des de l’STEi-i treballarem per aconseguir el màxim en la negociació de tots els temes que es plantegin i us mantindrem puntualment informats de tot aquest procés.