L'STEI rebutja l'atac a nou docents de l'IES El Palau

L’STEI Intersindical fa suport als docents i a la comunitat educativa de l’IES El Palau de Sant Andreu

Sol·licita una comissió permanent i/o a un plenari del Consell Escolar de les Illes Balears per una declaració de suport a la professionalitat i les bones pràctiques educatives del professorat de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barcars

Davant la reiteració d’atacs que suporten els docents de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca i els atacs que reben de certs sectors mediàtics i polítics que es tradueixen en actuacions per part de la fiscalia, l’STEI Intersindical, sindicat majoritari d’educació de les Illes Balears, vol fer costat a la professionalitat i les bones pràctiques del professorat d’aquest centre que eduquen els i les alumnes en la convivència i el respecte i que han estat injustament acusats.

La llibertat de càtedra del professorat està fonamentada en el pacifisme, en la no violència i en el respecte mutu. Així, davant la complexa situació política derivada de la relació entre l’Estat espanyol i Catalunya, davant el conflicte que va generar la repressió de l’1 d’octubre, és lògic i congruent que l’alumnat tengui preguntes, interrogants, inquietuds i demani l’opinió del professorat i que en parlin als seus espais de trobada, a les aules. L’escola no està aïllada de la societat en què està immersa. A més a més alguns d’aquests fets succeïren dins els centres educatius. És part de la tasca docent donar eines perquè els futurs ciutadans puguin formar-se el seu propi criteri per fomentar l’esperit crític.

Tenim coneixement que el Consell Escolar de Catalunya ja s’ha manifestat a favor dels docents i l’STEI Intersindical ha adreçat una petició al president del CEIB d’inclusió d’un punt a l’ordre del dia del proper plenari o comissió permanent, que faci referència a l’expressió de suport al professorat de l’Institut El Palau.

Per al bon funcionament del Sistema educatiu no és bo que es fomentin campanyes de desprestigi del professorat, que no tenen cap base de certesa i que responen a interessos d’alguns partits polítics que, en comptes de fomentar la convivència i el respecte, fomenten la confrontació social.

L’STEI Intersindical participa activament d’actes i taules rodones on es debaten aquests temes. Dia 3 de maig Biel Caldentey participarà a Tortosa a una taula rodona amb entitats i sindicats de l’àmbit educatiu de tots els Països Catalans.

 

Petició CEIB