L'STEI davant l'inici de curs 2013/2014

El Consell plenari d’Educació va acordar convocar l’Assemblea d’afiliats i afiliades de sector per decidir la convocatòria d’una una vaga sostinguda en el temps o una vaga indefinida el setembre. És insuficient la informació de la qual es disposa per fer una convocatòria de vaga ara. Del més de 300 centres de les illes Balears, només n’han contestat uns 70. I el tant per cent de gent que contesta que sí faria vaga indefinida, encara no és tan alt com voldríem per poder assolir uns resultats que compensin l’esforç econòmic que haurem de fer.

Al Consell Plenari es va parlar d’acostar posicions amb l’Assemblea de Docents de les Illes perquè, tot i que en formam part, la comunicació i la presa de decisions no s’han fet, des del nostre punt de vista, tenint en compte el parer dels òrgans sindicals, ni tampoc s’ha esperat que es fessin els protocols necessaris que les organitzacions sindicals necessiten per convocar o no una vaga. De moment per tant, amb les dades referides a la mà, l’STEI no pot, ara, decidir convocar una vaga indefinida, i així ho vam comunicar a la reunió que es va celebrar dia 8 de juliol amb l’assemblea de docents.

L’STEI veu que els motius hi són. Que la majoria del professorat està enfadat i que una part del professorat més actiu, conscienciat i compromès, està disposat a fer una vaga indefinida amb l’objectiu de tombar el TIL i recuperar les plantilles docents. De moment l’STEI, que també ha consultat la seva afiliació, vol conèixer l’opinió d’un tant per cent important de la seva afiliació i dels docents de les illes que encara no s’han pronunciat. Per tant l’STEI convocarà a principis de setembre una assemblea d’afiliats i afiliades per fer una nova consulta i prendre una decisió important de cara a una mobilització contundent i activa, sostinguda en el temps, majoritària i el màxim d’unitària possible, que pugui garantir l’èxit de les nostres reivindicacions.

Per tant estam a favor de mantenir l’anunci d’un inici de curs conflictiu i que dia 13 de setembre el curs no comenci amb normalitat. Continuam pendents de l’organització de la mobilització per canalitzar el rebuig al TIL i a les polítiques educatives equivocades i no consensuades amb la comunitat educativa que vol posar en marxa el govern Bauzá.