La llista provisional del procés d’escolarització no inclou les dades d’opció lingüística

L’STEI Intersindical demana que la llista provisional del procés d’escolarització inclogui les dades d’opció lingüística.

Les famílies tenen el dret de fer al·legacions a unes llistes provisionals que, sense aquesta dada, són incompletes.

La Conselleria d’Educació ha fet públiques avui les llistes del procediment d’admissió d’alumnat per al curs 2013-2014. Les persones interessades poden formular les al·legacions que considerin oportunes a aquestes llistes, que deriven de les sol·licituds que han presentat les famílies. En aquestes sol·licituds els pares/mares/tutors triaven dues qüestions: l’ordre de prelació dels centres desitjats i la llengua d’aprenentatge de la lectoescriptura.

Però, sorprenentment, les llistes provisionals només incorporen la informació relativa al centre adjudicat. Així idò, les famílies no tenen manera de saber quina informació té consignada l’Administració sobre la llengua d’aprenentatge de la lectoescriptura dels seus fills i filles.   

Estadísticament és molt probable que en alguna de les gairebé 9.000 sol·licituds s’hagi produït algun error en la introducció de les dades al sistema informàtic, i les famílies han de tenir l’oportunitat de conèixer quina informació obra en poder de l’Administració per, si escau, presentar-hi al·legacions.

L’STEI Intersindical demana a l’Administració que torni a publicar les llistes provisionals i hi incorpori la informació relativa a la tria lingüística. El sindicat qüestiona per què l’Administració no ha publicat aquesta informació, i es demana si això pot tenir alguna relació amb què les dades que va donar l’Administració sobre tria de llengua han estat qüestionades des de diferents fronts.