Bauzá i bosch continuen l’atac al model lingüístic escolar

Bauzá i Bosch dos puntals en errar l’estratègia política i en incentivar la mobilització. Lluny d’actuar prioritàriament en allò necessari per al sistema educatiu illenc, ara anuncien que hi ha recursos econòmics per gestionar una idea política que no té un encaix pedagògic. 18.000 euros ja es gastaren l’any passat en cartes per incentivar els pares i mares a triar l’ensenyament en castellà. Entenem que si hi ha recursos econòmics per destinar a l’educació no han de servir per desmuntar el que funciona sinó per arreglar el que no funciona. Ho valoram tot plegat com una irresponsabilitat política.

El Decret de tractament integrat de llengües (Decret TIL) encara no està publicat, segons la nostra informació és al consell consultiu. En el moment que surti al BOIB l’STEI l’impugnarà, ja que no s’ajusta a llei i no han acceptat les al·legacions presentades al consell escolar de les illes Balears, ni tampoc les presentades a la mesa sectorial d’educació.

Amb la normativa actual els pares i mares no poden triar la llengua vehicular del centre, ni tampoc amb el futur del Decret TIL. A més a més hi ha una sentència de fa poc, dictada a Galícia, que deixa ben clar que no són els pares i mares que han de triar la llengua vehicular del centre.

Amb normativa a la mà farem arribar als centres i a la ciutadania quina és la legalitat per a l’exercici dels seus drets i quina és l’opció pedagògica i de convivència millor per als seus fills.

Per tant davant aquesta ofensiva continuada del govern de les illes Balears -i davant l’incompliment, per part d’aquest mateix govern, del mandat que li atorga l’Estatut d’Autonomia de dur la llengua pròpia dels mallorquins, menorquins, formenterencs i eivissencs a la igualtat plena amb l’altra llengua oficial-, l’STEI fa una crida a la mobilització activa i pacífica per expressar el rebuig al canvi de model lingüístic escolar que ara ens imposen i que obvia la bona feina per tants de mestres durant els darrers 40 anys. Feina que ens ha duit a tenir una escola que treballa la cohesió social amb un projecte pedagògic coherent on els infants i joves hi fan correctament els aprenentatges acadèmics i en valors i on aprenen a conviure.

Per tant demanam en primer lloc a pares, mares, mestres i professors, alumnes i a la ciutadania en general,  que participin de forma massiva a la manifestació de dia 20 a les 18.00h que comença a Menorca davant l’IES Ramis i Ramis, a Formentera a la plaça de la Constitució, a Eivissa al passeig de Vara de Rei i a Mallorca, a Palma, a la Plç d’Espanya. En segon lloc intensificarem la campanya de recollida de signatures entre els mestres i professors que demanen la retirada del decret de tractament de llengües. En tercer lloc convocarem novament l’Assemblea de mestres i professors en català a totes les illes per iniciar una campanya informativa del procés d’escolarització i dels projectes educatius dels centres a pares, mares i tutors legals. Volem una Escola viva, oberta al món. Sí al Català!