La policia intenta coaccionar els estudiants de l’IES Francesc de Borja Moll

La policia intenta coaccionar els estudiants de l’IES Francesc de Borja Moll perquè no es manifestin en la seva jornada de vaga

 Dia 29 de gener, s’ha convocat la jornada de vaga dels estudiants de l’IES Francesc de Borja Moll en protesta per l’eliminació del servei de seguretat del seu centre.

Dins aquesta jornada, els estudiants han convocat concentracions davant el seu centre i davant la Conselleria d’Educació per tal que aquesta no faci efectiva l’eliminació del servei de seguretat del centre.

Les forces de seguretat desplaçades al centre han intentat que els estudiants no es desplacessin fins a la Conselleria d’Educació al·legant defectes de forma en la notificació presentada a Delegació de Govern i les possibles conseqüències que el fet de marxar els podria suposar.

Des de l’STEI denunciam que aquesta ha estat un nova maniobra de l’administració de fer callar qualsevol veu que s’atreveixi a denunciar les polítiques de retallades en un intent d’acabar amb la llibertat d’expressió dels centres educatius. Així mateix, animam a totes les comunitats educatives a denunciar l’efecte que els retalls tenen sobre la realitat dels seus centres.

 Tot i això, els estudiants han decidit marxar cap a Conselleria mentre la policia els acompanyava amb les seves furgonetes antidisturbis. En el moment de la concentració de l’IES Francesc de Borja Moll s’han arribat a veure fins a 4 furgonetes policials davant el centre. Irònicament, segons paraules del professorat, quan el centre ha hagut de reclamar presència policial, aquesta no s’hi ha presentat al·legant que cobrien altres serveis. Irònicament, ara que l’alumnat reclama la seguretat al centre, al mateix temps que es protesta contra les retallades a educació, són capaços d’enviar fins a 4 furgonetes.

Els estudiants han arribat a Conselleria d’Educació sense que es produís cap incident. Un cop allà, una representació dels delegats ha pogut parlar amb la secretària del gabinet del Conseller que els ha informat que dijous tendrà lloc una reunió entre el director general de planificació i el director de l’institut.