Reunió de docents afectats per la LOMCE (Tecnologia, música, plàstica, cultura clàssica, etc.)

WERT massacra les arts i les humanitats
El “Ministerio de educación, cultura y deporte” es queda sense “educación” i sense “cultura”

Davant la manca d’esperit negociador del ministre Wert des de l’STEI INTERSINDICAL convocam a totes les persones afectades a una reunió, per poder exposar els punts de vista, aglutinar tots els esforços ja existents i poder caminar tots junts cap a la mateixa direcció.

  • Mallorca: dia 15 de gener a les 18h, a la seu de Palma
  • Menorca: pendent de concretar
  • Eivissa: pendent de concretar

Després de la conferència sectorial d’educació, entre el ministre d’educació i els consellers d’educació de cada comunitat autònoma, es demostra una vegada més el tarannà del ministre Wert.

L’apisonadora Wert segueix el seu camí: converteix l’educació en una màquina de fabricació de treballadors, amb centres de primera i de segona, amb estudiants de primera i de segona, amb assignatures de primera, de segona i de tercera, amb la segregació de l’alumnat com a garantia de qualitat, amb la promoció de l’ensenyament privat i la relegació de l’ensenyament públic, amb la conversió de l’escola democràtica en una organització sense participació de la comunitat educativa, amb el retorn a la persecució del català, amb el retorn de la religió com a matèria avaluable, amb el control directe del currículum des de Madrid gràcies a proves uniformes a tot el territori estatal…

I què ha fet el nostre Conseller per a defensar l’ensenyament públic i en català a la conferència sectorial? Res. El nostre Conseller calla.

Un dels grans mals d’aquesta contrareforma que volem denunciar avui és la visió empresarial que aporta. En molts de sentits, però, sobretot, pel que fa a la concepció dels estudiats com a futurs treballadors, i no com a persones. A primària, l’educació artística haurà de competir amb la segona llengua estrangera. A ESO, la cultura clàssica, l’educació plàstica i visual, la música, la tecnologia i la segona llengua estrangera hauran de competir entre elles i amb la nova assignatura de Iniciació a l’activitat emprenedora i empresarial.

El pes d’aquestes assignatures serà encara menor a les comunitats amb llengua pròpia, ja que aquesta matèria computarà el seu horari lectiu dins aquest mateix bloc.

I no només es consideren totes aquestes matèries com a no necessàries, sinó que convida a les professores i professors a competir entre ells perquè el seu centre ofereixi la seva matèria i els alumnes l’escullin.