Viatges d'estudis i faltes justificades: un nou atac a la dignitat del personal docent

La Conselleria d’Educació ha emès documents que consideren absències justificades els dies que els professors desenvolupen la seva tasca en activitats pedagògiques com viatges d’estudis, sortides culturals superiors a un dia, assistència a programes europeus (Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci, Grundtwig...).

La primera cosa a dir és que aquestes activitats suposen una de les millors experiències per als alumnes pel que fa als seus progressos acadèmics, però també personals. El personal docent,  que incrementa la seva jornada laboral de manera absolutament desinteressada  fa possible que es duguin a terme sortides d’aquests tipus.

Els documents esmentats, a més, no han passat per la mesa de negociació prescriptiva.

Fetes aquestes consideracions, l’STEI Intersindical manifesta:

  • Que la qualificació d’absència justificada els viatges d’estudis, sortides didàctiques, etc. és un atac intolerable a la dignitat de tot el col·lectiu docent.
  • Que aquesta actuació s’emmarca en una campanya de desprestigi del personal docent en particular i dels centres escolars en general, els quals s’han vist acusats, atacats i injuriats per part de l’administració i del govern autonòmic en un gran nombre de vegades al llarg d’aquesta legislatura.
En conseqüència, l’STEI Intersindical exigeix:
  • Una rectificació immediata i la retirada dels documents que consideren absència una part de les activitats educatives.
  • El cessament immediat de les hostilitats des de l’administració i des del govern autonòmic cap al col·lectiu docent i cap els centres educatius.
  • Una rectificació i disculpes públiques dels responsables de la conselleria i del govern per aquesta i altres injúries.