L'STEI denuncia la retallada del pressupost d’educació per a l’any 2013

Més penúries per al professorat de les Illes. Els pressupostos de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l’any 2013, presentats en les dates recents pel vicepresident econòmic Josep Ignasi Aguiló, recullen un total de 416 milions d’euros per al personal docent, 11 milions d’euros menys de la quantitat que s’havia fixat per a l’any passat. Una nova mesura de reducció de la despesa pública en un dels serveis públics més importants per a la cohesió social de la nostra comunitat, que deixa cada vegada més enfora la promesa de José Ramón Bauzá de fer una aposta clara, al llarg d’aquesta legislatura, per les “autopistes de l’educació”.

No és de rebut que els sector docent de les Illes Balears torni a rebre un maltractament tan gran per part dels responsables del Govern de Bauzá, després de l’aplicació de mesures molt dures que s’han aplicat al llarg del passat curs escolar, i amb l’inici d’aquest: cessament de professorat interí, eliminació del cobrament de l’estiu per al professorat interí, suspensió del cobrament de diferents complements retributius, congelació del reconeixement de nous sexennis, augment de l’horari lectiu, suspensió de la contractació de prop de sis-cents interins, deutes amb els centres docents, supressió dels programes d’atenció a la diversitat, reducció de sou per motius de baixes, elaboració de decrets que dinamiten la bona feina de vint anys d’immersió lingüística, repressió de la llibertat d’expressió del professorat, etc.

Des de l'STEI no permetrem que la reducció de la partida es faci a costa d’una nova estreta a les nòmines dels treballadors, o amb la reducció del nombre de professorat interí contractat. Fins aquí podíem arribar! A més, ja hem sol·licitat a la Conselleria d’Educació que ens faci arribar les propostes de plantilles per al curs 2013-2014, amb l’objectiu de recuperar de manera progressiva aquelles places que han patit algun tipus de retall.