“Dimecres 26 de setembre tots els docents estarem malalts ...i anirem a la feina”

Convocatòria dels sindicats per a una acció reivindicativa

Emmarcat en altres manifestacions i concentracions que tindran lloc a les diferents CCAA, els sindicats d’educació, convocam tots els docents a concentrar-se a les portes dels seus centres educatius, 10 minuts abans o després de la jornada lectiva, per sumar-se al seguit de protestes i accions en senyal de lluita per les greus circumstàncies en què, responsablement, feim la nostra feina. Podeu convocar o convidar les vostres AMIPES a què se sumin a la protesta.

Us convidam a fer-ho vestits amb els colors de protesta, verd o negre i el llaç quadribarrat, podeu fer casserolades, pancartes, escenificacions, performances,  per escenificar la darrera destralada: l’actual normativa de les baixes, o incapacitat temporal (IT), que penalitza econòmicament tots els treballadors i treballadores públics que cauen malalts.

Per això us proposam que aneu disfressats de malalts. Basta dur una mascareta, però no escatimeu en imaginació. La protesta és clara: la normativa sobre les IT i les actuals circumstàncies econòmiques obligarà els docents a acudir a la feina malalts. Amb totes les conseqüències per al nostre sistema educatiu.

Nosaltres, com a representants del professorat, dimecres dia 26 de setembre, anirem a la  Conselleria a les 10.30h del matí, a lliurar una queixa formal i una sol·licitud de reunió urgent amb caràcter negociador, tot demanant que s’apliqui als docents, la mateixa normativa que s’aplica als nostres alumnes en matèria de salubritat (que impedeix la seva assistència al centre per risc de contagi) sense cap tipus de penalització econòmica. Per altra banda també exigirem que s’incorporin en aquesta normativa totes les excepcions, malalties infeccioses, cròniques, tractaments oncològics o crònics… que es varen negociar i aprovar abans de l’entrada en vigor del decret del passat 31 d’agost que les deroga.

Tots els centres, assemblees de docents, plataformes, claustres, consells escolars, AMIPES, associacions d’estudiants,... que se sumin en aquesta jornada reivindicativa ho poden fer saber a qualsevol dels 4 sindicats convocants per a l’oportuna gestió de les adhesions i per fer-ho extensiu als mitjans de comunicació.

L’STEI-intersindical, FETE-UGT, ANPE i FECCOO en properes comunicacions us farem arribar propostes d’accions per seguir protestant contra les retallades educatives i les dels nostres drets laborals, socials i econòmics que du a terme, tant el govern central, com l’autonòmic.