Mesa sectorial 13 de juny de 2012. Pla Plurilingüisme pel curs 2012-2013

L’STEI denuncia que ens trobam una altra vegada davant una política de fets consumats, l’Administració ens convoca el 13 de juny per tractar aquest tema que es va publicar al BOIB de dia 12 de maig.

L’STEI denuncia que aquest Pla suposa un atac a la nostra llengua, per  afavorir i donar més presència a la llengua castellana, ja que com a mínim s’haurà d’impartir una àrea més en castellà.

Tot això sense cap tipus de fonament pedagògic ja que com es reconeix als antecedents de la mateixa resolució, i amb els programes que ja funcionen, i avalat per l’Informe IAQSE 2011-2012, la competència dels alumnes amb llengües estrangeres i en castellà ha millorat significativament respecte del curs anterior.

Ens trobam davant un nou intent de trilingüisme, on, com passava amb el decret de 2004, es donen prebendes als centres que s’hi adhereixen com ara: aportació econòmica addicional, auxiliars/becaris de lectoescriptura, puntuació per CGT, reducció d’hores lectives per coordinació del projecte.

I de la mateixa manera que el trilingüisme va fracassar, per l’oposició dels centres docents, ara fracassarà aquest nou atac a la nostra llengua per part del govern del senyor Bauzá.