L’STEI-i reclama un calendari de pagaments a centres i personal

 L’STEI-i, juntament amb els altres sindicats de la Junta de Personal Docent no Universitari, ha presentat al Consolat de Mar un escrit per denunciar el deute acumulat als centres docents públics de les Illes Balears, que està al voltant dels 6 milions d’euros, així com la preocupació per la reducció de prop d’un 30% de la partida destinada a les despeses de funcionament per a l’any 2012. El document també fa referència al deute individual contret amb nombrosos col·lectius del professorat.

A partir d’aquí, exigim un calendari de pagaments en ambdós casos, petició ja formulada al Conseller d’Educació en l’entrevista celebrada el passat dia 16, posat que, tal com ens va dir, ultrapassava les seves específiques competències. També sol·licitam les previsions pressupostàries per a les plantilles del curs 2012-2013, per garantir, al manco, la continuïtat de les plantilles actuals, sense cap reducció addicional i mesures efectives per millorar el sistema educatiu, propòsit que consideram fonamental per a un possible pacte educatiu.

Pel que fa al tema de la normalització lingüística als centres docents, la Junta manifesta la preocupació en relació a la modificació de l’avantprojecte de la Llei de la Funció Pública.

Amb tot, els sindicats presents a la Junta de Personal, hem sol·licitat una entrevista amb el President del Govern de les Illes Balears per tractar aquestes qüestions i trobar vies de solució negociades.