L’STEI-i demana un control rigorós de la contractació als centres concertats i ...

L’STEI-i demana un control rigorós de la contractació als centres concertats  i canvis en el sistema d’accés 

Per les informacions que han arribat al sindicat STEI-i, sembla que hi ha casos de contractació irregular de personal docent a alguns centres concertats de les Illes Balears. Segons aquestes informacions, les irregularitats consistirien a contractar persones que no compleixen els requisits exigits, com poden esser el CAP, el reciclatge o, fins i tot, la titulació universitària pertinent.

Aquesta situació, de ser certa, seria d’una gravetat extrema. Per això l’STEI-i demana que el departament d’inspecció educativa intensifiqui el control d’aquestes contractacions i que la Direcció General de Planificació i centres s’impliqui en aquest tema.

Entenem però, que aquesta és una mesura insuficient. Per acabar amb l’opacitat que caracteritza els contractes a l’escola concertada, des del sindicat STEI-i demanam també que l’accés a la funció docent als centres concertats sigui, com ho és en el cas de l’accés a la funció docent als centres públics, mitjançant un llistat públic, obert i baremat de tots els aspirants interessats.

Des de l'STEI-i hem registrat aquesta sol·licitud a la Conselleria d'Educació el dia 30 de setembre.