Pacte per l'educació de les Illes Balears

L'educació necessita d'estabilitat legislativa. No volem que el document de pacte reculli totes les nostres reivindicacions i apostam pel consens, però volem que el redactat inclogui els principis bàsics del sindicat (manteniment del Decret de Mínims, derogació de la LOMCE...). Així mateix, també s'ha de tenir clar, per elaborar un document de pacte, quines competències són de l'estat i quines són autonòmiques. 

La prioritat del nostre sistema educatiu és baixar l'índex de fracàs escolar que, clarament reflecteix un fracàs social. I des de l'STEI insistim que l'educació és una inversió que, si es fa efectiva, garanteix el dret a l'educació en igualtat d'oportunitats i una millor expectativa de futur.

Venim d'un conflicte educatiu marcat per una gran mobilització -protagonitzada per la comunitat educativa i el suport de la societat civil- que ens ha donat victòries gràcies a la unitat d'acció, però que encara queden punts importants de les reivindicacions proposades que volem assolir. La lluita per derogar la LOMCE i la lluita per un model lingüístic escolar consensuat.

Volem poder construir un nou model educatiu en consonància amb un nou model econòmic i social.

També ens ha quedat clar que: 

  1. L'STEI ha de tenir la possibilitat de participar plenament en la redacció del Pacte x l'Educació.
  2. Som conscients de la necessitat d'estabilitat legislativa en materia d'educació i llengua. 
  3. Pensam que l'STEI ha de formar part de la comissió de redacció del pacte, tal com alguns promotors i entitats presents a Illes x un Pacte fa temps que demanen.
  4. Volem fer propostes de redacció alternativa en alguns apartats de l'esborrany del document de Pacte.
  5. Tenim voluntat de confluència amb totes les entitats que formen part de la comunitat educativa.
  6. Col·laborarem en fer un procés obert i participatiu, de recull d'esmenes i noves propostes, tant entre la nostra afiliació com entre el professorat dels centres de totes les illes i de tots els nivells educatius.
  7. Treballam per un pacte consensuat, sense exclusions, entre tots els membres que formam part de la comunitat educativa.

Des dels òrgans de l'STEI elaborarem propostes alternatives de redacció, consideram que el temps proposat és excessivament limitat per poder consensuar esmenes, per la qual cosa demanarem un ajornament de les dates.

Participa en l'elaboració del pacte

Us convidam a participar del procés, fent-vos a mans el document que ha elaborat fins ara "Illes per un Pacte". Podeu fer-nos arribar les vostres propostes a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. fins dilluns dia 23 de febrer a les 12.00h del migdia.


Documentació

Podeu consultar la documentació als enllaços següents: