Una porta oberta per a la gent treballadora de les nostres nacions i pobles

Catalunya viu en una cruïlla històrica on la majoria del poble català vol decidir lliurement el seu futur polític i per això s'ha mobilitzat per reclamar repetides vegades el seu dret a fer-ho pacíficament i democràticament mitjançant la convocatòria d'un referèndum.

Des de les primera consulta autoorganitzada a Arenys de Munt el setembre de 2009 fins la convocatòria del Referèndum per part del Parlament de Catalunya aquest 1 d'octubre de 2017, s'ha demanat repetida i formalment al Govern de l'Estat Espanyol que permeti un referèndum vinculant a Catalunya i que emprengui les reformes legals necessàries per fer-lo possible ( des del 1977 fins l’actualitat han estat 18 vegades). Però el Govern de l'Estat espanyol, i aquells que li donen suport en aquesta qüestió, s'han negat sempre a obrir un debat real que pugui resoldre aquest conflicte polític per la via democràtica.

Des de l'any 2012 les mobilitzacions populars han omplert els carrers amb més d'un milió i mig de persones cada 11 setembre, a la consulta del 9 de novembre de 2014 van anar a votar 2.305.290 persones el 80'76% dels quals van optar pel Sí a que Catalunya fos un estat independent i les eleccions de 2015 van donar una majoria absoluta als diputats dels partits independentistes.

En aquest sentit, les organitzacions sindicals que signem aquesta declaració volem deixar clar que:

  1. El dret a vot és un dret fonamental per qualsevol societat que vulgui resoldre democràticament qualsevol conflicte de forma justa i participada.
  2. El conflicte polític obert entre Catalunya i l'Estat Espanyol només pot resoldre's a través d'un referèndum on el poble català pugui decidir lliurement el seu futur polític.
  3. Són les continues negatives de l'Estat Espanyol a iniciar un procés que finalitzi amb un referèndum pactat a Catalunya les que han portat al Parlament de Catalunya a convocar de forma unilateral un referèndum d'autodeterminació per aquest 1 d'octubre de 2017.
  4. Les organitzacions sotasignats donem suport ferm a la celebració del referèndum de l’1 d’Octubre i a defensar el seu resultat.
  5. En cap cas pot ser la via de la prohibició, la repressió o la judicialització la resposta que doni el Govern de l'Estat Espanyol a la convocatòria d'aquest referèndum.

Ens comprometem, doncs, a mobilitzar-nos i a ser part activa en la defensa del referèndum i garantir que aquest 1 d'octubre el poble català pugui anar a votar lliure i democràticament.

És la democràcia i el dret a l'autodeterminació dels pobles el que està en joc aquest 1 d'octubre per això volem fer una passa endavant des de la solidaritat i l'aliança de classe, comprometen-nos i essent part activa del procés Català.

En primer lloc perquè estem convençuts que serà la mobilització i l'activació popular la que farà possible que aquest 1 d'octubre els catalans i les catalanes puguin votar el que creguin i

en segon lloc, perquè entenem que el camí que ha obert Catalunya és una oportunitat per la classe treballadora de la resta de les nacions i pobles de l'Estat Espanyol per aconseguir unes condicions de vida millors i una societat molt més democràtica i justa.

 

cartell

referemdum petit