ciemen02

La Comissió Executiva de l'STEI Intersindical ha acordat destinar 1.500 euros a la campanya d'ajuda humanitària a les víctimes kurdes del teatrèmol del Pròxim Orient que coordina el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN). Així mateix, el sindicat encoratja la ciutadania de les Illes Balears a fer aportacions a aquest fons, gestionat per una institució que fa feina sobre el terreny, en col·laboració directa amb entitats locals. 

El CIEMEN ja va enviar la setmana passada una primera remesa de 7.000 euros al Kurdistan per a pal·liar les conseqüències del terratrèmol que va afectar diversos països del Pròxim Orient el 6 de febrer passat. Amb aquests recursos, l'entitat col·laboradora en territori kurd, Berî Her Tiştî Zarok, podrà atendre 350 famílies que han perdut la seva llar.


Berî Her Tiştî Zarok (Associació els Infants Primer) és una organització kurda que treballa pels drets dels infants i pel seu desenvolupament psicosocial, mental i físic des d’un vessant sociocultural. Des del terratrèmol, l’entitat aboca els seus esforços en l’atenció a les víctimes i forma part del centre de coordinació de crisi que diverses organitzacions de la societat civil han establert al Kurdistan del Nord. Amb els recursos enviats des del nostre país, aquestes 350 famílies
rebran productes d’alimentació com arròs, bulgur, llenties, mongetes, sucre, te, salsa de tomàtiga, pasta, farina, oli i sal. Es tracta de persones que es veuen obligades a viure en tendes o refugis a les ciutats de Semsûr (Adıyaman, en turc), Bazarcix (Pazarcık) i Elbistan.

Aquest primer enviament es pot fer gràcies a 69 donacions econòmiques rebudes pel CIEMEN durant els primers deu dies de campanya. El CIEMEN continua rebent donacions, que es destinaran properament a atendre les necessitats d’un miler de famílies que han perdut la llar. Segons la valoració que estan fent les entitats kurdes amb què treballa el CIEMEN, la situació de necessitat s’allargarà durant alguns mesos pel cap baix. A banda dels aliments, serà necessari comprar estufes, material d’higiene personal i roba, i s'haurà de proporcionar atenció psicològica.