L’STEI Intersindical participa avui 15 de setembre a la concentració convocada per Fridays for Futur (Joventut pel Clima Mallorca) i Aliança pel Clima per la fi dels combustibles fòssils,

Així mateix, el sindicat propi de les Illes Balears —a les portes de la Setmana Europea de la Mobilitat— demana a totes les administracions que es comprometin a continuar fomentant el transport públic durant l’any 2024. La gratuïtat ha fet que molta gent (sobretot jove) descobrís una manera alternativa de moure’s, molt més sostenible des del punt de vista ambiental. Però la gratuïtat també ha mostrat que hi ha molts d’aspectes a millorar: freqüències, cabudes, manteniment dels vehicles... La crisi climàtica és aquí i ara i no s’ha d’escatimar cap esforç a l’hora de minimitzar-ne l’impacte.

El sindicat també critica durament que l’Ajuntament de Palma hagi anunciat que no tallarà cap carrer a la mobilitat motoritzada privada. Aquest anunci posa en entredit que l’actuació de l’Ajuntament de Palma estigui en línia amb els objectius del Dia Europeu sense Cotxes, que se celebra el 22 de setembre.