MARXA SAHRAUÍPETIT

La Marxa per la Llibertat del poble sahrauí que sortirà des de diversos punts de l’Estat espanyol per arribar a Madrid el dia 18 de juny.

L’STEI Intersindical ha signat el manifest i donam suport a la lluita del poble

Manifest Marxa per la Llibertat de el Poble Sahrauí

Per una causa justa i necessària.

El Sàhara Occidental, antiga província espanyola, porta més de 45 anys entre l’exili, la repressió i ocupació, sense que se li haja donat una solució de conformitat amb el Dret Internacional. Espanya, com a potència administradora, té l’obligació, no només de protegir els seus ciutadans i ciutadanes, sinó de facilitar el desenvolupament d’un referèndum d’autodeterminació perquè el territori deixi de ser l’última colònia d’Àfrica.

Davant l’actual situació de guerra, provocada per la violació del “alto el foc” per part del Marroc, i davant el silenci de el govern espanyol, i l’elusió i abandonament de la seva responsabilitat política i històrica des de 1975; tot això, amb la complicitat de la ONU, qui mira cap a un altre costat mentre es vulneren sistemàticament els drets humans a la zona ocupada pel Marroc, les associacions, col·lectius, organitzacions i societat civil en general, que subscrivim aquest document, manifestem el següent:

Expressem la nostra més enèrgica condemna a la nova agressió perpetrada per l’exèrcit marroquí contra la població sahrauí, així com el nostre rebuig frontal a l’inacceptable comportament del Govern d’Espanya davant els preocupants esdeveniments que viu el Sàhara Occidental.

Instem el Govern Espanyol a complir les seves obligacions com a potència administradora del territori sahrauí pendent de descolonització perquè la població Sahrauí pugui accedir a la seva llibertat i independència i, al seu torn, reclamem a el Govern d’Espanya el cessament immediat de la venda i donacions de armes a l’Exèrcit Marroquí.

Denunciem els crims de lesa humanitat que ha comès el Marroc en els Territoris Ocupats del Sàhara Occidental i l’actual fustigació i la brutalitat amb que l’aparell de repressió marroquina tracta a la població civil, a activistes i periodistes sahrauís. Per això, sol·licitem la urgent intervenció d’observadors internacionals de Drets Humans, del Comitè Internacional de la Creu Roja i de l’Oficina de l’Alt Comissionat per als Drets Humans de l’ONU per garantir els drets fonamentals de la població sahrauí.

En aquest mateix sentit, sol·licitem la mediació del Govern d’Espanya perquè els presos polítics sahrauís, molts dels quals estan condemnats, injustament, a penes d’entre 10 i 30 anys, i fins i tot a cadena perpètua, siguin posats en llibertat el més aviat possible.

També, instem a les empreses espanyoles que aturen la seva activitat d’espoli al Sàhara Occidental, no només per contravenir el Dret Internacional, sinó perquè l’únic propietari legítim d’aquests recursos i el seu representant legal és la població sahrauí, els drets fonamentals estan sent atropellats.
Per tot això, exigim a el Govern d’Espanya coherència i fermesa en la defensa de la legalitat internacional i el suport i respecte del legítim dret a la llibertat del poble Sahrauí, així com el reconeixement formal de l’estatus diplomàtic de el Front Polisario, com a únic i legítim representant de la República Àrab Sahrauí Democràtica.

A través d’aquest manifest, demanem a la societat civil i als seus organitzacions sumar-se a aquesta marxa per la llibertat de el poble sahrauí, per dignitat, deute polític i històric i, sobretot, per la solidaritat entre els pobles.