Valoració de la Vaga General Feminista 8m

Aquest 8 de març de 2019 passarà a la història. Des de l’STEI Intersindical valoram la jornada del 8M molt positivament. La vaga de 24 hores convocada per nosaltres, entre d’altres sindicats, ha estat secundada sobre tot al sector públic.

A Educació amb un 25%, s’ha de tenir en compte que el sector de l’ensenyament concertat és més difícil de moure i que ha fet davallar la mitjana, tot i que hi ha excepcions, alguns centres l’han secundada massivament, i també les cooperatives d’ensenyament (40%). A l’ensenyament públic, s’ha de destacar la feina del grup de Feminisme a l‘Escola que, un any més, ha escalfat l’ambient per al 8M, amb la Setmana feminista, realitzant diferents activitats coeducatives. Amb més d’un centenar de centres adherits.

Una vegada més la joventut ens ha donat una lliçó a les persones adultes amb una participació del 90% de l’alumnat dels centres públics i un 50% de l’alumnat dels centres concertats, a la vaga estudiantil.

A Sanitat la participació ha estat d’un 5%. A l’Administració pública d’un 15% i a l’Administració local d’un 10%, exceptuant les escoletes de 0-3 on la participació arriba al 15%.

La participació a la convocatòria de 24 hores ha augmentat, respecte l’any passat. Som conscients que el fet que existeixin altres convocatòries d’aturades parcials, ha fet minvar la participació a la vaga de 24 hores i que de no ser així, segurament, els resultats serien uns altres. Esperam que a la pròxima Vaga General Feminista hi hagi una sola convocatòria conjunta, de 24 hores, tal i com és el desig del moviment feminista.

Per una altra banda recordar que aquesta no és una vaga a l’ús, com les altres, és una vaga feminista laboral, estudiantil, de tenir cura i de consum i que molts d’aquests aspectes són inquantificables, però basta veure la resposta ciutadana a les mobilitzacions convocades, dones, estudiants i la resta de la societat, hi han assistit massivament. El protagonisme és de les dones. Perquè som la meitat i sense les dones, s’atura el món.

Secretaria de la Dona STEI Intersindical