JORNADES ORGANITZACIÓ DE DONES 2022. FARTES PERÒ IMPARABLES!

De l'1 al 3 d'abril, han tingut lloc les Jornades de l'Organització de Dones de la Confederació Intersindical a l'illa de la Palma. La participació ha estat d'unes cent companyes dels diferents territoris de l'Estat Espanyol. L'STEI Intersindical hi ha participat amb una delegació de 6 dones.

La intenció primordial ha estat realitzar les Jornades en aquesta illa tan necessitada d'ajuda en aquests moments, i poder aportar un granet d'arena a aquesta muntanya que necessiten les palmeres i els palmeros per a sortir d'aquesta catàstrofe que ha afectat moltes famílies. La humanitat femenina sempre queda latent en les nostres Jornades, però enguany s'ha sumada la generositat que han tingut les nostres ponents, Elsa López Rodríguez i Carolina Martínez Pulido, en participar gratuïtament amb els seus coneixements literaris i de ciència des d'una perspectiva feminista. Els tallers també han estat fets des del cor de les dones per les nostres companyes de la Confederació Intersindical, Pepa Albiach Albiach i Manuela Fernández Gómez. Les Jornades van finalitzar amb nom de dona en la música de Laura Henríquez, que va realitzar un concert des de la veu i el sentiment femení.

El diumenge les companyes canàries ens tenien preparada una cita amb Jorge País País, doctor en Arqueologia, President de la Societat d'Estudis Generals de l'Illa de la Palma, que ens va explicar el desenvolupament que havia tingut el volcà Tajogaite en la seva erupció, evolució i fins a la seva fi. Vàrem comptar també amb els testimoniatges de dues alumnes de 1r de Batxillerat de l'IES El Paso, Nayeli Sardhina Yanes i Érika Jerónimo Martín, afectades directament pel volcà. Van ser tremendes les paraules d'aquestes alumnes que ens van fer veure com es madura d'un dia per a un altre i com fets d'aquestes dimensions afecten una adolescència feliç i tranquil·la. Des de l'OM els desitgem el millor en les seves vides perquè seran dues dones que sabran valorar allò important.

Les companyes canàries han estat organitzadores i amfitriones immillorables, totes hem tornat a les nostres llars, amb més o menys rapidesa a causa d'un temporal a les Illes Canàries, però amb una energia feminista i un empoderament que faria por a aquesta societat masclista en la qual vivim.

FARTES PERÒ IMPARABLES!

Delegació Illes Jornades OM