L'STEI Intersindical felicita el poble bolivià pel seu suport a la democràcia

L’STEI Intersindical felicita el poble bolivià pel seu contundent suport al retorn al camí de la democràcia i del ple respecte a la Constitució amb el seu vot el passat diumenge 18 d’octubre.

L’11 de novembre de 2019 moltes entitats se sumaren a la condemna del cop d’estat i varen fer “una crida per a preservar la vida de les bolivianes i els bolivians, perquè cessin els atacs i les persecucions i perquè es trobi una solució pacífica i dialogada que, encara que sigui laboriosa, es basi en la voluntat de la majoria del poble de l’Estat Plurinacional de Bolívia i de les seves legítimes institucions”.

A Bolívia li espera un difícil camí de reconstrucció. Per això, compta amb l’ampli suport popular expressat a les urnes i amb la solidaritat de totes les persones que lluiten per la democràcia i la justícia a l’Amèrica Llatina, el Carib i el món. Així es podran superar els 11 mesos d’abusos i de polítiques econòmiques fetes en contra dels interessos del poble bolivià, que ha aconseguit plasmar a les urnes la seva voluntat majoritària i, per això, reclamam el seu respecte.

Els Pressuposts de l’Estat per al 2021 tornen a condemnar les Balears a les darreres posicions

El Govern espanyol ha anunciat que, als Pressuposts generals de l’Estat per al 2021, les Balears figuraran al furgó de coa de les inversions. Per darrere només hi haurà les Canàries (amb un règim especial i un tractament fiscal incomparable amb el nostre) i Navarra (amb règim foral).

Com cada any.

És per això que l’STEI Intersindical assenyala directament l’arrel del problema. L’Estat espanyol és un projecte de vertebració territorial al servei de les elits extractives que viuen dels contractes públics. I és aquest model d’estat (i no la composició dels governs) el que explica el pressupost de cada any.

sense finançament tit

Llegeix més...