L’STEI denuncia la manca de negociació de mesures per a l’estabilitat del professorat interí en l’àmbit estatal

La Intersindical no descarta la convocatòria de mobilitzacions dins aquest curs

L’STEI Intersindical expressa el seu desacord més absolut davant la manca de propostes que s’ha produït al llarg de les reunions mantingudes entre el Ministeri d’Educació i els sindicats, en l’àmbit de la Mesa Sectorial d’Educació estatal, del passat mes de juny ençà. L’objectiu d’aquestes trobades era l’articulació de mesures per a l’estabilitat i la consolidació del professorat interí, que en cap cas no es recullen en l’Acord per a la Millora de l’Ocupació Pública, signat el passat mes de març entre el Ministeri d’Hisenda i els sindicats CCOO, UGT i CSI·F.

Des de la Confederació d’STEs, les propostes que s’han fet als representants del Ministeri per a la consolidació del professorat interí han estat dues. Per una banda, l’aplicació de l’article 61.6 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, que permet, en situacions extraordinàries i en aplicació d’una llei, la consolidació de l’ocupació del personal interí mitjançant un concurs de mèrits.

Per altra banda, els STEs han sol·licitat la posada en marxa d’un sistema transitori per a l’accés a la funció docent, semblant als que es varen dur a terme durant la implantació de la LOGSE o, més endavant, mentre entrava en vigor la LOE. Aquest sistema contempla per a les oposicions dels propers anys qüestions com l’eliminació del caràcter eliminatori de les proves, l’augment de l’optativitat a l’hora d’elegir els temes de la prova teòrica, o un major pes de la puntuació de l’experiència docent en la fase de concurs.

La resposta que s’ha rebut per part del Ministeri ha estat del tot decebedora, amb l’única voluntat de fer petits retocs de molt poc calat al Reial Decret 267/2007 que regula l’ingrés a la funció docent, un fet que tira per terra els intents dels sindicats d’articular mesures que evitin que molts docents interins puguin perdre la seva feina si no aproven les oposicions.      

En l’àmbit de les Illes Balears, l’STEI Intersindical seguirà reclamant la negociació d’un nou Pacte d’estabilitat, una mesura que d’ençà del 1998 ha fet possible l’estabilitat i la continuïtat d’un bon nombre de treballadores i treballadors docents en el seu lloc de feina i, de retruc, la consolidació dels projectes pedagògics dels centres.

L’STEI Intersindical plantejarà a la resta d’organitzacions sindicals la convocatòria de mobilitzacions, davant la manca de negociació i de propostes reals d’estabilitat del professorat interí per part del Ministeri d’Educació.

Secretaria d'ensenyament públic

Palma, 5 de desembre de 2017