Alliberem els presos polítics, per la defensa de les institucions catalanes: crida a la lluita contra el cop d’estat

 

ustec stes iac unio general trebaladors ensenyament logotip

Benvolgudes companyes, benvolguts companys,

Des de les Illes Balears, compartim el contingut íntegre de l'escrit que han redactat els nostres companys de l'USTEC·STEs Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), i que reproduïm;

Alliberem els presos polítics, per la defensa de les institucions catalanes: crida a la lluita contra el cop d’estat

Certament estem vivint un moment excepcional. Com a sindicat, no ens havíem trobat mai en la tessitura d'enfrontar-nos a una situació política tan greu i perillosa. Per responsabilitat davant la comunitat educativa, ens toca ser al costat on toca: amb la gent, el poble, les institucions catalanes i la comunitat educativa.

En primer lloc, exigim l’alliberament dels presos polítics. Jordi Sánchez i Jordi Cuixart són tancats per les seves idees i perquè representen milions de catalans i catalanes. No hi valen febles excuses jurídiques. Mentre siguin tancats, vivim en l’evidència d’una dictadura que no resulta possible tolerar.

En segon lloc, l’activació del 155, a partir d’interpretacions esbiaixades i interessades de la pròpia legislació suposa una inacceptable suspensió, a la pràctica, de les institucions catalanes i de les persones que ha triat, democràticament, el poble de Catalunya. El 155 és l’excusa legal per implantar una dictadura que ja funciona des del moment en què, durant la campanya de l’1 d’octubre, s’han tancat webs, detingut arbitràriament treballadors públics, violat correspondència privada i una inacabable llista de vulneració de drets humans i llibertats individuals. Per tant, USTEC·STEs som i estarem on ens correspon en aquests moments: al costat a les institucions catalanes i de la democràcia en la lluita per la seva supervivència.

Finalment, i a partir dels indicis que mostren els atacs de PP i C’s, i alguns exdirigents del PSOE, amb els seus mariatxis mediàtics, l’escola catalana pot córrer el risc de ser intervinguda. Si és així, USTEC·STEs no reconeixerà com a interlocutors vàlids a aquelles persones que no siguin representants de la legitimitat popular, i fa una crida a la comunitat educativa a la resistència contra les imposicions d’un estat que, a partir de la pedagogia dels fets, ja no pot considerar-se com a democràtic. 

La primera mobilització serà el proper dimecres 25 d'octubre a les 18 amb concentracions davant els ajuntaments de les capitals de comarca, convocada des de l'espai del MUCE i que volem obrir al conjunt de la societat i de les seves organitzacions.

 

USTEC·STEs (IAC), 22 d'octubre del 17.