L’STEI veu justificat que els centres diguin NO al Decret TIL

L’STEI proposa un full perquè els membres de la comissió de coordinació pedagògica, que són els encarregats d’elaborar el projecte de tractament integrat de llengües, puguin expressar la seva disconformitat amb un instrument legal que preveu la llei de funció pública. El professorat no ha acollit amb bons ulls el Decret de tractament integral de llengües i molt manco una aplicació precipitada i no programada. Molts dels col·lectius de la comunitat educativa han expressat el seu rebuig. Estam TOTS a favor de reforçar l’aprenentatge de les llengües estrangeres, DE REFORÇAR L’ÀREA LINGÜÍSTICA D’ANGLÈS, amb desdoblaments, ratios baixes i valoram molt positivament la feina que s’ha fet als centres amb la implantació de les seccions europees.

Pensam que la conselleria ha de treballar per a la solució dels problemes reals que té el sistema educatiu. I que el president encara no ha posat en marxa el que era la seva promesa estrella del programa electoral: Les autopistes de l’educació, convertides ara en camins de carro. En temps de crisi, i falta de recursos econòmics, és molt important la complicitat amb qui és el motor de l’educació als centres: el professorat. El president de govern lluny d’escoltar el professorat i la resta de la comunitat educativa, i junts, solucionar els problemes del nostre sistema educatiu, el que fa és atacar la llengua i la cultura del poble de les Illes Balears i el professorat. Amb això el que fa crea malestar i crispació als centres. No sap veure quines són les autèntiques prioritats, actua de forma autoritària sense cercar el consens i sembla comandat per un grupuscle extraparlamentari radical i minoritari. 

Creim que la llengua que pot sortir perjudicada, si finalment s’implanta aquest decret, és la llengua dels menorquins, eivissencs, formenterencs i mallorquins. No s’ha arribat a la normalitat plena de les dues llengües oficials tal com marca l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears. El procés de normalització no s’ha assolit perquè el govern de les illes Balears no ha fet res de res per a la seva normalització, ans el contrari, l’ataca i l’arracona com es veu amb la modificació de la llei de funció pública que lleva el requisit de coneixement del català als funcionaris, també es veu amb l’eliminació dels mitjans de comunicació en català i ara rebaixant per davall del 50% la presència del català a l’escola.

Dins els centres hi ha molta gent que veu inaplicable el Decret TIL, per l’atac que suposa a la llengua pròpia, per temes de formació del professorat, per la preparació dels alumnes i sobretot perquè va contra l’aprenentatge de la llengua pròpia d’aquestes illes per part de tota la població escolar i també va contra una part important de la legislació vigent.

Per això l’STEI posarà a disposició de qui ho necessiti el full de discrepància, que és el que feim servir quan un superior ens dóna una ordre que consideram que no està d’acord amb la legislació vigent.