L'STEI presenta recurs contra el Pacte Social per l'Educació

L’STEI ha presentat un recurs de reposició previ al contenciós administratiu contra la Resolució del Conseller d’Educació, Cultura i Universitats de dia 27 de febrer de 2013 per la qual es crea la Comissió Tècnica i la Comissió de Supervisió del Pacte Social per l’Educació de les Illes Balears, publicada al BOIB número 36 de 16 de març de 2013.

La motivació i el fonament jurídic es basa en:

  1. Atempta greument contra els principis constitucionals de representativitat i participació democràtica, legalitat i pluralitat. Essent així, qualsevol negociació i qualsevol decisió que adoptin dites institucions en nom dels treballadors de l’educació resulta al marge de la llei i, per tant, viciada en origen. L’article 28.1 de la Constitució espanyola exigeix que l’STEI gaudeixi de l’apropiada intervenció en aquest procés, per tal de garantir el dret constitucional a l’”activitat sindical”; i l’article 7 de la Constitució ampara la representativitat del sindicat hegemònic a l’àmbit de l’ensenyament. A més, no podem oblidar que la Llei Orgànica de Llibertat Sindical, a l’article 7.1 garanteix la participació dels sindicats més representatius.
  2. L’administració ha de propugnar un àmbit de negociació real, no seleccionat i conformat per un conjunt d’institucions triades per la pròpia Conselleria i partint de la base d’una sola proposta –la impulsada pel Cercle d’Economia.
    Unes institucions que neixen amb l’amputació d’una part tant important com són els representants majoritaris dels treballadors i les treballadores de l’educació no gaudeixen ni poden gaudir de legitimitat democràtica.

Per tot això, exigim a la Conselleria d’Educació que procedeixi a anul·lar dita resolució i propiciï un veritable marc institucional per un pacte social per l’educació de qualitat i en català.