L’STEI exigeix la dimissó de la portaveu d'educació del Partit Popular Aina Aguiló

En una sessió celebrada al Parlament el passat mes de març, la portaveu d’educació del Partit Popular, Aina Aguiló, afirmà que “dels 10.000 professors de les Illes Balears, n’hi ha 2.000 que fan política a les aules”, en una clara referència a tots aquells ensenyants que s’han posicionat en contra de les retallades del conseller Bosch i de les diferents normes que el Govern de José Ramón Bauzá vol tirar endavant.

És sorprenent la capacitat de fer números que té la portaveu del PP i amb quin enginy sap comptabilitzar amb una absoluta certesa el nombre total de mestres i professors que, segons la senyora Aguiló, fan política. Una pràctica a la qual ella mateixa no n’ha estat gens aliena, sobretot quan al llarg de la legislatura passada, com a presidenta del sindicat ANPE, es passejava pels centres docents de la nostra comunitat autònoma mentre repartia pastes al personal i pregonava els desastres del sistema educatiu llavors a mans del segon Pacte de Progrés de Francesc Antich.

Un Govern que curiosament no va aplicar l’allau de retalls i d’escanyament que pateixen els centres públics en aquests moments, unes mesures que ara la senyora Aguiló consent, justifica i empara, una vegada s’ha servit del trampolí de l’acció sindical a ANPE per arribar a ocupar una de les cadires del Parlament de les Illes Balears.

I per acabar de reblar el clau, forma part d’un partit que, mentre acusa la resta de la humanitat de fer política, elabora lleis i decrets en contra de la llibertat d’expressió, en contra de la presència del català a les aules de les nostres illes, i lloa les bondats d’una llei com la LOMCE, feta a mida de les patronals de l’ensenyament privat i dels postulats més estantissos de la Conferència Episcopal.

Des de l’STEI exigim la dimissió de la senyora Aguiló, i a la resta de membres del Partit Popular els reclamam que no atiïn més el foc de la crispació i la discòrdia, que no fomentin la confrontació amb el professorat, i que facin feina en la recerca de mesures efectives per a resoldre la duríssima situació del sector educatiu i la millora de l’èxit escolar. Que la senyora Aguiló faci política, però des del Parlament, amb lleis que treguin l’ensenyament del pou en el qual l’han enfonsat ella i els seus companys i companyes de la bancada popular.