L'STEI denúncia que un milió d’euros d’educació es va destinar a salvar el deute d’ib3

Una quantitat de més d’un milió d’euros (1.078.298 euros) de la partida que, al llarg de l’any 2012, havia de ser per a la Conselleria d’Educació i Cultura serví finalment per eixugar el deute de la televisió autonòmica IB3. Uns doblers que es varen rapinyar de partides tan importants com les que es destinen a beques, la promoció i protecció de la llengua catalana, la recerca científica i la inspecció educativa.

  També es varen veure afectades les ajudes per a formació professional, amb una supressió de 73.000 euros; o el Conservatori, a qui l’escomesa de la tisorada li suposà una pèrdua de 96.798 euros. Per no parlar dels centenars de mestres interins que al llarg d’aquest curs escolar no han tengut cap opció de fer feina. Altres conselleries, com la de Sanitat i Benestar social o la d’Agricultura, també patiren reduccions ben importants.
 
En una mostra més del seu tarannà sectari i desvergonyit, el president Bauzá s’estima més apuntalar l’estructura d’una televisió feta a mida dels seus interessos, que li faci d’altaveu de les seves polítiques en contra dels serveis bàsics de la majoria de la ciutadania de les Illes Balears, que a destinar els recursos per a la millora de la formació de la societat.
 
Fa poc des de la Conselleria d’Educació es parlava de la necessitat de donar les passes per a la signatura d’un Pacte Social per l’Educació, entre tots els agents del món escolar. Des de l’STEI Intersindical no entenem que, en el document base del Pacte, es parli d’excel·lència i de recerca de l’èxit escolar, i mentrestant els promotors de l’acord afeblesquin encara més les malmeses finances d’un sector que treu endavant la feina i el dia dels centres amb molt d’esforços, a pesar dels continus entrebancs que li posa la seva Administració.

L’STEI reclama al senyor Bauzá que en lloc de “salvar” el deute d’una televisió posi totes les seves energies i els seus recursos a treure del pou en què han deixat l’ensenyament públic i concertat de les Illes Balears.

 

Comunicat