L'STEI denuncia la posada en marxa d’un pacte social per l’educació sense els sindicats

L'STEI INTERSINDICAL denuncia la posada en marxa d’un pacte social per l’educació sense els sindicats amb més representació a l’àmbit educatiu

En el BOIB de 16 de març va aparèixer una resolució del conseller per la qual es crea la Comissió Tècnica i la Comissió de supervisió del Pacte Social per l’Educació de les Illes Balears.

Tal com hem pogut llegir en aquesta resolució, la Comissió Tècnica del Pacte Social per l’Educació de les Illes Balears estarà formada per representants del Cercle d’Economia, de la Federació de Directors de les Illes Balears, d’Escola Catòlica, de la Universitat de les Illes Balears, de la COAPA i dels sindicats USO I ANPE.

Una entitat que exclou a l’STEI, al sindicat majoritari de l’ensenyament públic i de l’ensenyament concertat, a més dels sindicats amb més representació de l’ensenyament.

Les funcions d’aquesta Comissió Tècnica, que ja neix amb l’amputació dels membres amb més suport a la Junta de Personal Docent no Universitari, seran les de proposar mesures dirigides a millorar la qualitat educativa i l’èxit escolar basant-se en el document de propostes redactat per la Plataforma pel Pacte Social per l’Educació, impulsat pel Cercle d’Economia. Unes propostes fetes al marge dels representants majoritaris dels treballadors tant a l’àmbit docent públic com al concertat.  

No hi ha dubtes que els resultats del nostre sistema educatiu són clarament millorables i que els índex de fracàs escolar són preocupants, però no ens sembla admissible que les propostes que la Conselleria tendrà en compte a l’hora d’articular mesures per a fer front a aquesta problemàtica s’elaborin en un comissió parcial, tancada, sense les presència dels representants dels treballadors, seguint els dictats de les organitzacions empresarials i de les patronals de l’ensenyament concertat i dels sindicats de la seva corda.

Per altra banda, denunciam que el Govern de les Illes Balears fins ara hagi fet oïdes sordes a diferents propostes que des de l’STEI li hem fet arribar, com va ser el Pla global per a la millora de l’ensenyament públic. Un pla que es va ignorar i que és una mostra més del menyspreu de la Conselleria envers els representants dels treballadors.

En cap cas l’STEI signarà un Pacte Social per l’Educació de les Illes Balears que no especifiqui clarament que aposta per l’ensenyament en català, amb finançament suficient i revertint totes les retallades duites a terme pel Govern autonòmic a l’àmbit educatiui i que no compti amb la retirada de la Llei de convivència i autoritat del professorat, del Decret de tractament integral de llengües i la Llei de símbols.

Amb aquesta resolució la Conselleria d’educació atempta contra els més elementals principis de la representativitat i participació democràtica.