Suport a la vaga d'estudiants Borja Moll

/cat/images/stories/epublic/suport.jpgL’STEI dóna suport a la vaga d’estudiants de l’IES Francesc de Borja Moll del proper 29 de gener per l’eliminació del servei de seguretat del seu centre.

Com ja va denunciar l’STEI, el passat mes de desembre es va eliminar per complet el servei de vigilància dels guardes de seguretat als centres educatius de secundària. Un dels darrers centres on es va suprimir aquest servei va ser l’IES Francesc de Borja Moll del Polígon de Llevant.

Aquest institut va mostrar el seu rebuig frontal davant aquest fet perquè al llarg dels anys que s’ha tengut aquest servei, s’ha pogut comprovar l’efecte dissuasiu que la presència del guarda de seguretat suposa davant els conflictes. Ens trobam amb un centre on es patien casos d’agressions físiques, tràfic de substàncies estupefaents per part de persones alienes als centres des de l’exterior del recinte i que, per tot això, no poden prescindir d’aquest servei.

Els equips directius i els claustres dels instituts de la zona ja han denunciat davant la Conselleria d’Educació el perill que comporta la pèrdua d’aquest servei i han demanat que es reconsideri aquesta decisió.

Davant el silenci que manté Conselleria, els estudiants dels centre han organitzat una jornada de vaga per al proper dia 29 de gener que acabarà amb una concentració davant la Conselleria d’Educació. Aquesta acció se suma a les distintes iniciatives que ja s’han dut a terme per part de la comunitat educativa de l’IES Francesc de Borja Moll.

Així, divendres passat es van lliurar a registre més de 600 signatures recollides entre els alumnes del centre demanant el manteniment d’aquest servei.

Ara li toca el torn als veïnats de la zona, pares i mares - que es constitueixen en APIMA-, i resta de comunitat educativa que recolliran signatures i les lliuraran a Conselleria abans de la jornada de vaga.

Des de l’STEI denunciam que la Conselleria obliga als docents a convertir-se en les persones responsables de resoldre els possibles conflictes. El col·lectiu de docents és molt conscient de la situació de crisi econòmica que es pateix i ja ha denunciat davant el conseller que suprimir el servei de seguretat com a mesura d’estalvi mostra una gran irresponsabilitat per part de Conselleria ja que es deixen d’atendre les necessitats bàsiques de seguretat de la comunitat escolar del centre, i es deixa en mans del col·lectiu de treballadors i treballadores del centre la gestió de qualsevol situació de risc que es pugui generar.