L’STEI denuncia l’eliminació dels responsables de seguretat dels centres de secundària

La conselleria d’educació deixa en situació d’indefensió les comunitats educatives d’aquests centres

El passat mes de desembre es va eliminar per complet el servei de vigilància dels guardes de seguretat als centres educatius de secundària.

La supressió d’aquest servei ha estat progressiva. Els darrers centres en perdre aquest servei han estat, el mes de desembre de 2012, l'IES Francesc de Borja Moll, l'IES Antoni Maura i l'IES Aurora Picornell de la zona del Polígon de Llevant de Palma, i l'IES Politècnic.

Els equips directius i els claustres d’aquests centres ja han denunciat davant la Conselleria d’Educació el perill que comporta la pèrdua d’aquest servei i han demanat que es reconsideri aquesta decisió. Al llarg dels anys que s’ha tengut aquest servei, s’ha pogut comprovar l’efecte dissuasiu que la presència del guarda de seguretat suposa davant els conflictes. Ens trobam amb centres on es patien casos d’agressions físiques, tràfic de substàncies estupefaents per part de persones alienes als centres des de l’exterior del recinte i que, per tot això, no poden prescindir d’aquest servei.

Encara s’espera la resposta de les reunions celebrades amb la secretària del Director General de Planificació o dels escrits que s’han fet arribar a Conselleria.

Mentre segueix aquest silenci, des de l’STEI denunciam que la Conselleria obliga als docents a convertir-se en les persones responsables de resoldre els possibles conflictes. El col·lectiu de docents és molt conscients de la situació de crisi econòmica que es pateix i ja ha denunciat davant el conseller que suprimir el servei de seguretat com a mesura d’estalvi mostra una gran irresponsabilitat per part de Conselleria ja que es deixen d’atendre les necessitats bàsiques de seguretat de la comunitat escolar del centre, i es deixa en mans del col·lectiu de treballadors i treballadores del centre la gestió de qualsevol situació de risc que es pugui generar.

El col·lectiu de professorat afectat ha anunciat que no pensa quedar-se impassible davant aquest fet i que pensa emprendre accions mentre no se solventi aquesta situació.