Mesa sectorial 1 d'abril. Ensenyament públic

INFORMACIÓ DE LA MESA SECTORIAL DE L’1 D’ABRIL DE 2011

LLICÈNCIES PER ESTUDIS

La Conselleria ha dut a Mesa l’esborrany de llicències per estudis.

Hem aconseguit que no es redueixi el nombre de llicències tot i la situació de crisi.

Més informació

PRÒRROGA PACTE D’ESTABILITAT

L’STEI-i treballa per totes les persones que formen el col·lectiu de funcionaris interins, de pacte, sense pacte i substituts. Creiem que és necessari garantir l’estabilitat del sistema educatiu, especialment després de veure que a algunes comunitats autònomes, com Madrid, Múrcia o el País Valencià, governades pel PP, s’ha reduït significativament el personal interí.

La Conselleria ha dut a Mesa la seva proposta de pròrroga del pacte d’estabilitat per als cursos 2012-2013 i 2013-2014. Aquesta pròrroga afectaria les persones amb plaça d’estabilitat a 31 d’agost de 2011 (unes 1090).

L’STEI-i ha comunicat a la Conselleria que només podrà acceptar aquesta pròrroga si es renegocia el pacte d’estabilitat al llarg del curs 2011-2012, tal com ja preveu el punt 5 de l’Acord de 2008 i es publica al BOIB. La Conselleria s’ha compromès a incloure aquesta demanda a l’articulat de la pròrroga i a publicar-la al BOIB.

Per això, trobam interessant aquesta pròrroga en els termes anteriors per garantir l’estabilitat del sistema educatiu per als propers cursos.

L’STEI-i ha celebrat assemblees d’interins a Mallorca i a Menorca i dilluns en farà a Eivissa i ha visitat els centres amb major percentatge de professorat interí per conèixer l’opinió d’aquest col·lectiu.

L’STEI-i ha aconseguit que les persones que formen part del pacte puguin decidir lliurement si volen continuar-hi, demanda recollida a les assemblees.

Entre les coses a negociar el curs vinent, cal destacar:

  • Que la pròrroga permeti accedir al pacte a persones que actualment no en formen part, com a mínim tantes com persones renunciïn al pacte.
  • Que s’hi pugui acollir el màxim nombre de persones possibles.
  • Que s’ampliï a altres cossos docents.
  • Que es coneguin tots els detalls de la pròrroga abans que la gent hagi de decidir la seva continuïtat.
  • Que es faci una atenció especial a les persones majors de 55 anys, com ja es va aconseguir a l’Acord de 2008.
  • Que la pròrroga sigui compatible amb una oferta d’ocupació.

Així mateix, s’ha lliurat un document a Conselleria amb totes les nostres aportacions per a la millora de les condicions de les convocatòries i de la gestió de les adjudicacions de places vacants i substitucions.