Adhesions al manifest de l'IES Pau Casanoves

Les activitats didàctiques i complementàries per la defensa de l'ensenyament en català i la unitat de la llengua catalana als centres educatius de les Illes Balears continuen

Els centres i entitats que fins ara sabem que s'han adherit al Manifest elaborat per l'IES Pau Casesnoves d'Inca són:

  • STEI-i Intersindical
  • CP Montaura de Mancor de la Vall
  • CP Sant Salvador d'Artà
  • IES Josep Sureda I Blanes de Palma
  • IES Can Peu Blanc de Sa Pobla
  • IES Porto Cristo
  • IES Capdepera
  • Assemblea de professors de l'IES Joan M. Thomàs

Les propostes que fan comptes fer els centres adherits al Manifest dia 10 de febrer són una sèrie D'ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES I DIDÀCTIQUES que formen part de les programacions de cicle o de les programacions dels departaments i tenen a veure amb treballar als centres la unitat de la llengua catalana, les varietats geogràfiques de la llengua, la valoració positiva de la diversitat lingüística i cultural, el manteniment i l'ús de la llengua pròpia de les Illes Balears, també per commemorar el dia mundial de les llengües minoritàries.

S'organitzarà a partir de les propostes articulades des dels diferents cicles dels centres d'infantil i primària, des dels diversos departaments dels centres de secundària, o dels centres d'adults i els de règim especial.

El dia per a tothom serà dia 10 de febrer. Ho podeu fer a l'hora i al lloc del centre que trobeu més convenient. Hi ha centres que ho faran dins el recinte escolar, centres que ho faran davant les portes dels centres, centres que ho faran durant l'esplai o en acabar o abans de començar la jornada lectiva. Per tant cada centre s'organitza com troba que li va millor o com en té costum. Tal com feim activitats complementàries per al dia de la Pau, el Medi Ambient, Sant Antoni, els Foguerons, la Rua, el Correllengua, el No a la Guerra...

Us recordam que al ROC d'infantil i primària, a l'article 54, Coordinació d'activitats complementàries i extraescolars, al punt 1 diu: "Tendran caràcter de activitats complementàries aquelles activitats didàctiques que es realitzen amb l'alumnat amb horari que majoritàriament és lectiu i que, tot i formar part de les programacions de cicle, tenen caràcter diferencial, pel moment, l'espai, o els recursos que utilitzen. Aquestes activitats no seran discriminatòries i tendran caràcter obligatori per a tot l'alumnat. Així, cal considerar les visites, els treballs de camp, les commemoracions i altres de semblants".

ROC d'infantil i primària, Article 54. Apartat 3. Només és necessari comptar amb l'autorització del Consell escolar i de l'Administració educativa les sortides escolars, les de durada superior a un dia i les que les que es realitzin fora del centre, per exemple viatges d'estudis, colònies, intercanvis escolars i altres semblants.

Us recordam que al ROC de secundària, a l'article 63, Coordinació d'activitats complementàries i extraescolars, al punt 1 diu: "Tendran caràcter de activitats complementàries aquelles activitats didàctiques que es realitzen amb l'alumnat amb horari que majoritàriament és lectiu i que, tot i formar part de les programacions dels departaments, tenen caràcter diferencial, pel moment, l'espai, o els recursos que utilitzen. Aquestes activitats no seran discriminatòries i tendran caràcter obligatori per a tot l'alumnat. Així, cal considerar les visites, els treballs de camp, les commemoracions i altres de semblants".

ROC de secundària, a l'article 63, Apartat 3. Només és necessari comptar amb l'autorització del Consell escolar i de l'Administració educativa les sortides escolars, les de durada superior a un dia i les que es realitzin fora del centre, per exemple viatges d'estudis, colònies, intercanvis escolars i altres semblants.

IMPORTANT

  1. Digau-nos si us heu adherit al manifest de l'IES Pau Casesnoves d'Inca a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  2. Quina activitat fareu dia 10 de febrer. Activitats didàctiques, lloc i hora
  3. Manteniu-vos en contacte amb nosaltres. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

M. Antònia Font

Secretària ensenyament públic STEI-i