L’STEI-i exigeix planificació i inversió en educació a Eivissa

L'STEI-i vol manifestar una vegada més el seu malestar i insatisfacció per la preocupant situació derivada del nou procés d’escolarització a l’illa d’Eivissa i especialment al municipi de Vila...

L'STEI-i vol manifestar una vegada més el seu malestar i insatisfacció per la preocupant situació derivada del nou procés d’escolarització a l’illa d’Eivissa i especialment al municipi de Vila, on la demanda de places per alumnat de 3 anys supera amb escreix l’oferta dels centres del municipi, cosa que obligarà la Conselleria a recórrer a la instal·lació d’un centre prefabricat que, si bé donarà una resposta digna i evitarà massificar encara més els centres del municipi, no està exempt de dificultats i no és més que una nova mostra de la ja històrica manca de planificació.

Aquesta situació és el resultat d’una absència crònica de previsió al llarg dels darrers anys per part de les administracions implicades (una Conselleria d’Educació que no arriba a posar en marxa els ja reiteradament promesos nous centres educatius i uns Ajuntaments, incapaços de preveure una reserva de sòl suficient per a les imprescindibles infrastructures educatives) i  que demostra una manca de capacitat  o de voluntat per planificar la resposta adequada a les necessitats educatives de la nostra illa.

Resulta incomprensible i intolerable que amb el creixement demogràfic del municipi d’Eivissa als darrers 20 anys no s’hagi produït cap augment de l’oferta de places escolars a infantil i primària. L’única escola construïda ha servit per a substituir-ne una altra existent i els ciutadans no entenen per què l’Ajuntament d’Eivissa no arriba a licitar la ja reiteradament anunciada obra, ni què  pot impedir iniciar les obres del nou centre de Sa Bodega que, any rere any, només continua acumulant retards. La no aprovació del PGOU de Vila, que ha de permetre cedir a la Conselleria d’Educació diversos solars per a la construcció de centres educatius, és una excusa que, a hores d’ara, ha perdut tota credibilitat.

Des de l’STEI-i exigim:

  • L’execució urgent de les obres previstes i no executades: nou edifici de Sa Bodega, CP Es Pratet, desdoblaments de Can Cantó i Es Vedrà, ampliació del CP Poeta Villangómez i nou CP Sant Antoni (que ha de substituir el prefabricat).
  • Inclusió en el Pla d’infrastructures 2010/11 de les necessitats més urgents: ampliació del CP Santa Gertrudis, una  nova escola de Sant Llorenç, i un nou IES al municipi de Santa Eulària abans de que ens trobem de nou amb greus problemes de massificació a l’IES Xarc. I reiteram la nostra petició d’un nou edifici per a l’escola d’adults i un altre per a l’escola oficial d’idiomes.
  • L’elaboració d’un veritable mapa escolar consensuat amb tota la comunitat educativa que planifiqui a mig termini l’oferta educativa des del primer cicle d’infantil fins als ensenyaments post-obligatoris,  la zonificació educativa amb els serveis corresponents i les infrastructures necessàries per fer real aquesta planificació.  La nostra comunitat educativa no pot esperar més. Només amb una autèntica planificació a mig termini que doni resposta, sense improvisacions, a les necessitats educatives de l’illa, es podrà acabar amb les dificultats d’escolarització que es produeixen cada inici d’un nou curs, es podrà treballar per un repartiment equitatiu de l’alumnat nouvingut i es podrà començar a afrontar amb un mínim de garanties el temut i mal anomenat “fracàs escolar”.