STEI Intersindical no assistírem a la Mesa Tècnica convocada per dilluns al Consolat de Mar

Dimecres vàrem assistir a una sessió de la Mesa Tècnica de la Mesa General dels Empleats Públics per tractar el punt relatiu a les oposicions (nombre de places que s’oferiran) per als anys 2017, 2018 i 2019 en els àmbits d’Ensenyament, Sanitat i Serveis generals de l’administració autonòmica.

Les Meses Tècniques no són per negociar ni aprovar propostes sinó per a preparar documentació per elevar a la Mesa de negociació que és la Mesa General dels Empleats Públics de l’administració autonòmica. A la Mesa Tècnica de dimecres se’ns informa que el proper dilluns hi haurà una altra sessió tècnica amb la presència no només dels tres consellers competents (Sanitat, Educació i Administracions Públiques) sinó que també assistirà la Presidenta del Govern. Per això ens convoquen al Consolat de Mar.

Per cap d’aquestes convocatòries hi ha documentació annexa i entenem que el que es pretén dilluns és publicitar el nombre de llocs de treball que durant els propers tres anys sortiran a Ofertes d’Ocupació per a reduir la taxa de temporalitat de l’Ocupació pública de l’administració autonòmica, tot d’acord amb el que estableix l’article 19 del Projecte de Llei de Pressuposts Generals de l’Estat per al 2017 (aquest article estableix taxes de reposició que en alguns sectors serà només del 50% i la reducció de la temporalitat només en alguns sectors públics).

Valorant tot això, des de l’STEI Intersindical hem pres la decisió de no assistir a aquesta Mesa Tècnica pels següents motius:

  1. La Mesa tècnica no té potestat negociadora i el que caldria, en tot cas, seria acordar-ho en la Mesa negociadora dels Empleats Públics i on el compromís del govern quedaria ben palès.
  2. Els Pressuposts de l’Estat per al 2017 encara no són Llei sinó Projecte que està en tramitació parlamentària en la fase de resolució de les esmenes parcials. No és el moment per a publicitar places en base a una norma que encara no és Llei.
  3. Els partits del Govern de les Illes Balears i els que li donen suport (PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca, PODEM i Gent x Formentera) han registrat, de manera unitària, una Proposició no de Llei al Parlament de les Illes per instar el Govern de l’Estat a suprimir la taxa de reposició de l’article 19, ja que “limita la capacitat d’actuació de les diferents Administracions públiques respecte a la contractació de personal i l’augment de les plantilles per poder atendre les necessitats de serveis amb una qualitat suficient”. També insten l'Estat a suprimir el redactat de l'apartat Dos de l'article en qüestió, que limita el nomenament del personal interí a tres anys. És incongruent un acte com el de dilluns basant-se amb el que determina l’article 19 del Projecte de Llei dels Pressuposts de l’Estat.
  4. L’article 19 del Projecte de Llei de Pressuposts de l’Estat no contempla la reducció de la temporalitat a uns dels sectors que ens afecten, Serveis generals.
  5. No només ens preocupa el nombre de places que seran objecte d’aquesta estabilitat laboral sinó com seran els processos selectius de les Ofertes d’Ocupació corresponents. Volem l’estabilitat d’aquests llocs de treball d’acord amb les circumstàncies del personal que els ocupa. No podem deslligar el nombre de places que s’oferiran del procés selectiu corresponent.

 

Palma, 26 de maig de 2017

Miquel Gelabert Genovart, Secretari general de l’STEI Intersindical