Jornades d'Innovació Educativa

Jornades Innovacio 2017. Cartell petit

4, 11, 12 i 13 de maig de 2017

Sala d'actes de l'edifici Anselm Turmeda (UIB)

20 hores de formació

Inscripció

>> Docents <<
>> Estudiants universitaris<<

Fins dia 3 de maig. Places limitades

Preu

Afiliats: 5€

No afiliats: 15€

Jornades Innovacio 2017 programa exterior petitJornades Innovacio 2017 programa interior petit


Programa

04/05/2017, de 16.30 a 20.00h

Conferència Processos mentals: Com ensenyar a pensar al nostre alumnat? Daniel Gabarró. Psicopedagog i llicenciat en Humanitats . Expert en Programació Neuro Lingüística. Presentat per Miquel Perelló. Mestre jubilat. Ex Director General d’Innovació i Formació del Professorat.

11/05/2017, de 16.30 a 20.30h

Conferència La mirada educativa dels centres de formació del professorat de les Illes Balears. José Antonio Vega. Director del Centre de Professorat Jaume Cañellas Mut de Palma. Presentat per Dana Garcias. Secretaria de Formació de l’STEI Intersindical.

Conferència - Taller Pràctica Reflexiva per Olga Esteve. Doctora en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Presentada per José Antonio Vega, . Director del Centre de Professorat Jaume Cañellas Mut de Palma.

12/05/2017, de 17.00 a 20.00h

Conferència Fer d'educador/a en un temps complex: la Pedagogia Sistèmica com a referent pel canvi. Carles Parellada. Mestre, psicomotricista, terapeuta sistèmic, codirector de les formacions de Pedagogia Sistèmica a l'Institut Gestalt de Barcelona. Presentat per Xisco Garcias. Director de l’Escola de Formació i Mitjans Didàctics de l’STEI Intersindical.

13/05/2017, de 9.30 a 14.00h

Conferència El canvi educatiu: reptes, riscos i responsabilitats. Francina Martí. Llicenciada en Filologia catalana i catedràtica d'Educació Secundària. De 2008 a 2013 va treballar com a tècnica docent en el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, en el Servei d’Innovació i de Formació del professorat. En l’actualitat és presidenta de l'Associació de Mestres Rosa Sensat. Presentada per Pere Segura. Membre del secretariat Escola d’Estiu de Mallorca.

Taula rodona pedagògica Compartim experiències amb la participació de:

  • Es Liceu (Cooperativa)
  • IES Portocristo
  • Dinamitzadors de normalització lingüística
  • EEI Sa Torre
  • CEIP Verge de Lluc
  • CEIP Son Serra
  • EO Toninaina
  • La Salle d’Inca
  • CIFP Joan Taix

Modera: Montserrat Nadal. Coordinador de la Revista PISSARRA.


Professorat

Carles Parellada Enrich

Mestre, psicomotricista, terapeuta sistèmic, codirector de les formacions de Pedagogia Sistèmica a l'Institut Gestalt de Barcelona, del Màster de la URV i de la UdG, col·laborador de l'ICE de la UAB, supervisor d'equips professionals que treballen amb infants, joves i famílies en situació de risc, assessor de centres educatius, conferenciant per grups de famílies interessades en la criança dels seus fills i filles, i ha publicat articles en diverses revistes especialitzades en educació, i coautor de llibres sobre la PS, els dos darrers "La Xarxa Amorosa per Educar" i "R_Evolució del Sistema Educatiu", de l'editorial Octaedro.

Daniel Gabarró Berbegal

Mestre amb cinc especialitats diferents reconegudes. Psicopedagog i llicenciat en Humanitats. També és expert en Programació Neuro Lingüística (una branca de la psicologia aplicada) i Diplomat en Gestió i Organització d’Empreses.

Francina Martí Cartes

Llicenciada en Filologia catalana i catedràtica d'Educació Secundària. Ha estat professora a diferents instituts de secundària, on ha assumit responsabilitats com a Cap d’estudis i directora durant deu anys. De 2008 a 2013 va treballar com a tècnica docent en el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, en el Servei d’Innovació i de Formació del professorat. També ha estat formadora del professorat en diversos programes de formació permanent. Ha participat en diversos seminaris i congressos, amb l'exposició de treballs i conferències i ha publicat diversos llibres i articles, relacionats amb el seu camp d'investigació, que és la didàctica de la llengua i la lectura crítica en entorns digitals. En l’actualitat és presidenta de l'Associació de Mestres Rosa Sensat.

Olga Esteve Ruescas

Doctora en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona, l'any 1999. Professora titular d'universitat.

José Antonio Vega

Director del Centre de Professorat Jaume Cañellas Mut de Palma.