La Plataforma Estatal convoca vaga general a l'educació el 9 de març 2017

La Plataforma Estatal per l'Educació Pública proposa la convocatòria d'una vaga general educativa el proper 9 de març

La Plataforma Estatal per l'Escola Pública (alumnes, pares i mares i docents) va mantenir una reunió en la qual ha realitzat un repàs de la situació actual en l'àmbit educatiu i ha valorat de forma expressa l'acord del Consell de Ministres pel qual el Govern acudirà al Tribunal Constitucional per intentar anul·lar l'acord del Congrés pel qual s'impulsa la paralització de la LOMCE.

Vaga Estudiants 9 de marcDe l'anterior només es pot desprendre una conclusió, que el Govern actual considera que el poder legislatiu ha d'estar supeditat a l'Executiu i que la sobirania no resideix en el poble sinó que és propietat exclusiva d'aquest Govern, obviant deliberadament el que s'estableix a l'article 1 de la Constitució Espanyola. Només d'aquesta manera es pot entendre que rebutgi que el Congrés pugui donar els passos necessaris per canviar la legislació educativa actual. A això se suma que la subcomissió parlamentària encara no ha començat els seus treballs i el seu objectiu ja ha estat modificat, ja no treballarà per configurar una nova llei sinó un document sobre l'estratègia 2020 que després potser serveixi per a una nova llei, o no.

Aquesta forma de procedir no pot quedar sense resposta. La lluita ha de seguir realitzant-se en tots els nivells i per tots els integrants de la comunitat educativa ( alumnat, pares i mares, professorat, personal dels centres educatius, ... ), per seguir exigint: derogació de la LOMCE; reversió de les retallades; increment pressupostari dedicat a educació; recuperació d'un sistema de beques que garanteixi la igualtat d'oportunitats; dignificació de les condicions laborals del professorat; fre a la privatització del sistema educatiu; etc.

En aquest escenari, el pacte educatiu que diu que vol arribar al Govern , no és possible perquè aquest missatge es demostra fals de nou.

Per aquest motiu, la Plataforma Estatal per l'Educació Pública proposa la convocatòria d'una vaga general educativa el proper 9 de març.

Els sindicats de les illes convocants, STEI, FE-CCOO i FeSP-UGT, us cridem també a participar de la mateixa convocatòria.

Us mantindrem informats de les accions conjuntes (alumnes, pares, mares i docents) a realitzar el mateix 9 de març.

Degut a que la convocatòria també afecta als nostres alumnes, és el nostre deure com a docents conèixer la normativa que regula els seus drets i que aquí us adjuntem per a la vostre informació i difusió: orientacions per regular al Reglament d'0rganització i Funcionament (ROF), dels centres d'educació secundària, el dret a la manifestació col·lectiva de discrepàncies de l'alumnat, inclou annexos (DGPIIE 06/11/2012).

STEI, CCOO i UGT ens sumam també a la manisfestació que anuncien els nostres estudiants.