Per l'educació, contra el mal govern

Per l educacio Contra el mal governAvui a la seu de l’STEI de Palma s’ha fet la presentació, davant els mitjans de comunicació, del llibre: “PER L’EDUCACIÓ, CONTRA EL MAL GOVERN”. És una crònica de la lluita de l’STEI Intersindical i de la Comunitat Educativa per una educació de qualitat, inclusiva i en català.S’ha fet un extens recull de la lluita que el sindicat ha duit a terme, a totes les illes, durant la legislatura del govern Bauzá. S’hi poden trobar els fracassos d’en Bauzá i els èxits del sindicat i de la comunitat educativa.

S’hi tracten totes les respostes que ha donat l’STEI i les diferents entitats, organitzacions, assemblees i plataformes de la comunitat educativa als atacs que ha volgut dur endavant el president Bauzá (PP).

Parlam de fracassos de Bauzá i d’èxits de l’STEI i de la comunitat educativa perquè tots els atacs que ha duit endavant el president Bauzá han tengut resposta per part nostra i per part del seu propi partit. 1r any de legislatura, ordena el tancament dels mitjans de comunicació en català i promou la castellanització d’IB3. Per resposta es crea ONA Mediterrània. Eliminació del requisit de català de l’Administració autonòmica i local. Respostes vaga de fam de jubilats per Mallorca, 50.000 persones al carrer, 12.000 al·legacions, impugnació per part de 50 senadors del PSOE de la modificació de la llei davant el tribunal constitucional, denuncia de l’STEI davant el Parlament d’Estrasburg per la vulneració dels drets de la comunitat lingüística catalana i finalment molts ajuntaments, i sobretot alguns del PP, declararen obligatori el requisit de català als seus ajuntaments.

Hi ha hagut retallades de professorat, de programes de suport, ajudes de transport, llibres de text i menjador... no es cobreixen les baixes, es declara la lliure elecció de llengua... vagues d’un dia, de dos, concentracions, manifestacions... finalment el 87% dels pares i mares trien l’ensenyament en català! Un altre dels fracassos d’en Bauzá. Els pilars de l’educació en català estaven molt ben posats i la resistència i les campanyes per defensar una escola en català per a tots, ho feren possible i resistiren l’envestida d’en Bauzá.

El llibre també recull com en Bauzá va posar llenya al foc per encendre la mobilització més gran de la història de les Illes Balears. La imposició del TIL de manera invasiva, no progressiva, ni tampoc ben programada, sense recursos ni preparació per part d’alumnes i professors... Els expedients als directors de Menorca, al de Marratxí... l’incompliment de la suspensió cautelar del calendari d’aplicació del TIL durant el curs 2013-104... va donar lloc a la vaga indefinida, secundada per la majoria de docents, i a un moviment de solidaritat i de suport, tant de pares i mares, com de la societat civil, mai no vista a les Illes.

Llibre lluitaEl llibre no oblida la gran croada que ha duit a terme de forma incessant i continuada contra la llengua i la cultura pròpies de Formentera, Eivissa, Menorca i Mallorca, el projecte de llei de convivència que pretenia prohibir les camisetes verdes; la publicació al BOIB de la llei de símbols que pretenia prohibir els llaços quadribarrats, les quatre barres... la resposta ha estat també continuada i incessant, els llaços han arribat a tots els centres i as tots els racons de les illes, a la resta dels Països Catalans i a les comunitats autònomes en llengua pròpia. També al Congrés de diputats i als Parlament Europeu en dues ocasions durant aquesta legislatura, el 2014 ompliren la plaça major de Palma... i mentrestant molts ajuntaments, alguns del PP, declaren les quatre barres o el llaç símbol propi de la seva corporació. El darrer fracàs d’en Bauzá ha estat el TIL. Tots estam a favor d’incrementar l’aprenentatge d’una llengua estrangera, però no amb el model imposat i mal programat d’en Bauzá. Finalment els tribunals han donat la raó al sindicat, han anul·lat el decret TIL i han declarat la suspensió cautelar de l’ordre de desplegament del TIL per al curs 2014-2015.

L’STEI Intersindical farà arribar durant aquest final de curs, que coincideix amb el final de la nefasta legislatura Bauzá, un llibre a totes les biblioteques de les Illes, les de la Universitat de les Illes Balears i els centres educatius que el sol·licitin un exemplar del llibre. El llibre pot arribar als centres en paper i en format PDF. Ens el podeu demanar a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i us el farem arribar. També us el podeu descarregar aquí.

Ara acaba una legislatura i en comença una altra. Per a nosaltres és important que quedi recollida aquesta gran lluita i quins han estat els seus actors i les causes i accions que l’han propiciada, perquè estam disposats a continuar defensant la llengua i l’educació per a tothom i en català.

 

STEI Intersindical