Reunió amb PSIB i MésxMallorca: pressupostos 2018

Avui matí ens hem reunit amb el grups parlamentaris de Més per Mallorca i PSIB-PSOE dins la roda d’entrevistes que tindrem durant aquests dies amb els diversos grups parlamentaris per parlar sobre els Pressupostos de la CAIB per al 2018.

Els pressupostos encara estan en fase de redacció i, per tant, és el moment de fer les nostres propostes.

Ens hem dirigit als grups parlamentaris explicant la situació de l’ensenyament concertat i ens hem centrat en l’Acord de Millora de 2016. Hem comentat que si bé s’està aplicant en un percentatge molt alt, hem d’incidir en la reducció horària de 24 a 23 hores marcada a l’acord per al professorat d’ESO, FP i Batxillerat, que s’intenta negociar per als altres nivells educatius. Hem demanat que per al curs 2018-19 hi hagi una major aportació econòmica per a què la seva aplicació sigui total.

També hem parlat sobre l’inici de les negociacions per al 2n, 3r, 4t i 5è sexennis i la seva relació amb la paga de 25 anys del VI conveni. Demanam als grups una aposta decidida i valenta per poder dur aquesta equiparació respecte als funcionaris de l’ensenyament públic.

A part de l’acord hem parlat de dos temes cabdals: la millora de les condicions, tant de feina com de salari, dels ATEs i una revisió del Complement Retributiu Illes Balears del PAS que duu 10 anys congelat.

Hem vist bona predisposició per part dels grups que conformen el Govern.

El propers dies continuarem amb aquesta ronda de reunions.

IMG 20171005 WA0002

IMG 20171005 WA0006