També sol·licita que s’ampliï el termini per a la convocatòria de les tutories presencials.

Una de les qüestions que no resol la Resolució publicada sobre la fase 2 educativa té a veure amb la situació en que es queden totes aquelles persones treballadores vulnerables a la COVID-19, que estan pendents de l’avaluació i de l’informe corresponent del Servei de Prevenció de Riscos Laborals de la seva empresa. Des de l’STEI Intersindical consideram que aquest professorat, mentre no hagi rebut aquesta resposta, no pot ser obligat a assistir als centres.

En aquest sentit, el passat dilluns les delegades i els delegats de prevenció de riscos laborals de l’STEI varen registrar una petició davant la Direcció General de Personal Docent per la qual instava aquesta Direcció General perquè prengués la decisió de fer quedar a casa fent teletreball aquelles persones que haguessin sol·licitat la vigilància de la salut i no haguessin estat atesos. Sense l’avaluació i el corresponent informe del Servei de Prevenció no es pot garantir la protecció de la salut de les persones treballadores, tal com mana la Llei 31/1995, de Prevenció de Riscos Laborals.

El sindicat també denuncia que la Conselleria d’Educació no ha afegit en l’Annex VI de la Resolució la modificació que amplia la consideració de treballadors especialment sensibles (TES), publicada divendres pel Ministeri de Sanitat i pel Ministeri de Treball i Economia Social.

Davant la publicació en el BOIB de la Resolució que ha de regular la fase 2 de la desescalada educativa, des de l’STEI Intersindical volem expressar el nostre malestar i desacord per les formes emprades, sense que des de la Conselleria s’hagin contestat de manera raonada i justificada les al·legacions i amb una actuació feta al marge de la Mesa de l’Ensenyament concertat.

En darrer terme, l’STEI Intersindical reclama que la Conselleria d’Educació convoqui les entitats presents a la mesa de concertada per a la negociació de totes aquelles qüestions referents a la posada en marxa de la fase 3 de la desescalada educativa, per tal que puguin ser ateses les seves peticions.

Palma, 27 de maig de 2020